Kehu naapurustoasi! Uniikkien naapurustojen esiinmarssi

Susanna | 26.4.2020

Mikä naapurustossasi on parasta? Miksi viihdyt juuri siellä? Kehu naapurustoasi ja auta meitä eli Know Your Hoodsia kertomaan naapurustosi parhaista puolista myös muille! Keräämme kehuja kevään 2020 aikana ja jaamme naapurustojen tarinoita eri puolilta Turun seutua loppukevään ja kesän aikana. Tule mukaan!

Puinen keltainen omakotitalo ilta-auringossa Turussa Vasaramäen asuinalueella
Turun Vasaramäessä on perinteisiä rintamamiestaloja ja reheviä puutarhoja. Mitä muuta erityistä naapurustossa on? © CYF
Keltainen mansardikattoinen omakotitalo ja tie Kaarinan Littoisten asuinalueella
Kaarinan Littoinen on tunnettu Littoistenjärven alueen mahtavista ulkoilumahdollisuuksista ja tunnelmallisista omakotitaloista puutarhoineen. © CYF

Miksi naapurustoja kannattaa kehua?

Naapurusto, kaupunginosa, asuinalue - rakkaita kotikulmia voi kutsua monella nimellä. Me naapurustojen hakukone Know Your Hoodsin tekijät innostumme erilaisista alueista ja tiedämme, että jokainen naapurusto on kehujen arvoinen. Kerrotaan kehut siis myös muille! Ja kuka osaisikaan naapurustoista kertoa paremmin kuin alueiden asukkaat itse. Kuvittelemme lisäksi, että ylimääräisestä positiviisuudesta ei ole ainakaan haittaa tässä karanteenin kurimuksessa.

Keräämme kehuja eri tavoin su 24.5.2020 asti. Tämän jälkeen jaamme asukkaiden kehuja, tarinoita, kuvia ja muuta mukavaa erilaisista naapurustoista täällä blogissa ja somekanavissamme Facebookissa ja Instagramissa. Mukaan saattaa myös mahtua yllätyksellisiä tempauksia.

Onko Länsikeskuksen läheisyys ja Kuninkojan ulkoilureitit Turun Teräsrautelan parhaita puolia?

Kehu naapurustoasi! Näin osallistut

Varmista, että oma naapurustosi tulee huomioiduksi. Naapurustoasi voit kehua monin eri tavoin: kirjoittamalla, valokuvaamalla tai kuvaamalla videon. 

 • Mitä teemme kehuilla? Käytämme kommentteja ja kuvia Know Your Hoodsin blogipostauksissa, sosiaalisessa mediassa (@knowyourhoods) sekä koostevideoissa, jotka teemme naapurustojen asukkaiden iloksi.
 • Palkinto: Kaikkien digikanavissamme kuvia, videoita ja kommentteja jättävien kesken arvomme palkinnoksi Kosken leipomon lahjakortin (20e) ja Gaggui Kaffelan (20e) lahjakortin.
 • Aikataulu: Jätä kehusi 24.5.2020 mennessä.

1. Kirjoita kehu

 • Mitä? Kirjoita mietteitäsi, mikä naapurustossasi on erityisen hyvää ja mainitsemisen arvoista.
 • Miten? Vastaa lyhyeen kyselyymme.

2. Ota valokuva

 • Mitä? Nappaa valokuva, jossa näkyy naapurustosi paras juttu. Kerrothan myös, miksi kuvan paikka on suosikkisi. Jätä myös nimesi tai nimimerkkisi. Voit lähettää useita kuvia.
 • Miten? Lisää Instagramissa kuvasi yhteyteen hashtagit #kehunaapurustoasi ja asuinalueen nimi esim. #varissuo. Voit myös lähettää kuvasi WhatsAppilla numeroon 046 636 1229 tai sähköpostilla osoitteeseen info@cyf.fi.
Turku Satava Hirvensalo
Kuvaa naapurustosi suosikkipaikka. Monen turkulaisen suosikki on merelliset maisemat, kuten Satavan ja Hirvensalon yhdistävän sillan maisemat. © CYF

3. Kuvaa video

 • Mitä? Kuvaa video naapurustosi parhaista puolista tai itsestäsi kertomassa naapurustostasi. Miten se eroaa muista naapurustoista? Käytämme lähetettyjä videoita koosteessa, jossa esittelemme erilaisia naapurustoja. Lyhytkin videopätkä riittää!
 • Miten? Lähetä video tai linkki jaettuun kansioon WhatsAppilla numeroon 046 636 1229 tai sähköpostilla osoitteeseen info@cyf.fi.
 • Muista! Kerro naapuruston nimi, jota video käsittelee. Kerro myös, mitä nimeä/nimimerkkiä haluat meidän käyttävän videon yhteydessä.

4. Jotain muuta, mitä?

 • Jos haluat järjestää Turun seudun naapurustoissa esimerkiksi parvekekonsertin, liikuntatuokion tai jotain muuta mukavaa tekemistä, ota yhteyttä WhatsAppilla 046 636 1229 tai sähköpostilla info@cyf.fi. Jaamme mielellämme kivoja juttuja omassa somessamme. :)

Tutustu naapurustoihin!

Tiesithän, että löydät Kaarinan ja Turun naapurustot kätevästi täältä Know Your Hoodsissa Kaarinan ja Turun kuntasivun kautta. Lisäksi voit hakea itsellesi sopivinta naapurustoa hakukoneemme avulla.

Kaarinan Voivalassa on värikkäitä taloja. Kuvassa musta-oranssi, keltainen ja persikan värinen omakotitalo.
Merellinen Kaarinan Voivala on suhteellisen uusi naapurusto, jossa ohikulkijaa piristävät nämä värikkäät talot. © CYF

EDIT 14.9.2020 Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestimme
kesän 2020 aikana 10 viikkoa kestävän Turun naapurustoviikot -tapahtumasarjan. Esittelimme Turun naapurustoja kuvien, videoiden ja asukkaiden tarinoiden avulla täällä blogissa sekä meidän Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Naapurustoviikkojen aikana olemme tutustuneet KeskustanHirvensalo-KakskerranSkanssi-UittamonVarissuo-LausteenNummi-HalisenRunosmäki-Raunistulan, Länsikeskuksen, Pansio-Jyrkkälän ja Maaria-Paattisten suuralueisiin.

Järjestimme myös kaksi naapurustosuunnistusta, joissa kaupunkilaiset
pääsivät tutustumaan paremmin omaan kotikaupunkiinsa. Turun naapurustosuunnistus sijoittui keskustan alueelle ja Turun naapurustosuunnistus osa 2 Länsikeskuksen alueelle.

Seuraa Know Your Hoodsin Facebook- ja Instagram-sivuja saadaksesi tiedon tulevista blogeista ja naapurustosuunnistuksista!

- Susanna & muut Know Your Hoodsin tiimiläiset


Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)