Liedon keskusta

Lieto

Liedon keskustan asukkaat elävät kauniin joki- ja peltomaisemien ympäröiminä ja nauttivat monipuolisista palveluista. Keskustassa voi harrastaa monipuolisesti maastopyöräilystä seinäkiipeilyyn.

Liedon loistavat kulkuyhteydet

Aurajoen lisäksi Liedon keskustaa, toiselta nimeltään Kirkonseutua, halkoo 10-tie, jonka ansiosta keskustasta hurauttaa alle 20 minuutissa Turun keskustaan, reilussa puolessa tunnissa Saloon ja tunnissa Forssaan. Liedossa on myös erityisen hyvät kevyen liikenteen väylät pyöräilyä varten, ja huonolla säällä matka taittuu kätevästi Turun seudun joukkoliikenne Fölin kyydissä. 

Keskustan tunnetuimpia asumisen keskittymiä ovat muun muassa Kisakallio, Metsäniemi, Nuolemo, ja Vierunpuisto, jossa toimii aktiivinen Vierunpuiston asukasyhdistys ry. Lisäksi etäämmällä taajamasta sijaitsee Saukonoja, jonka asukkaiden poikkeuksellinen yhteisöllisyys näkyy Saukonojan kyläyhdistys ry:n toiminnassa. Uutta asumista on luvassa erityisesti Saukonojantielle, johon on rakenteilla uusia kerros- ja rivitaloja jopa 500 uudelle asukkaalle. 

Ulkoilijan ja liikkujan paratiisi 

Asukkaat nauttivat alueen monipuolisista palveluista, kuten kahdesta yhtenäiskoulusta ja omasta lukiosta, joiden sijainnit löydät kätevästi kartalta. Alueella on kauppoja, persoonallisia liikkeitä ja monet arjen tarpeellisista palveluista. 

Tylsistymistä ei tarvitse pelätä, sillä harrastusmahdollisuuksia on joka lähtöön. Lietohalli tarjoaa esimerkiksi puitteet monenlaiseen urheiluun kiipeilystä kuntosaliharjoitteluun ja palloilulajeihin. Hallin ympäristössä on myös Suomen mittapuulla harvinainen pysyvä XCO-maastopyörärata kaikkien vapaassa käytössä. 

Monipuolisten urheilumahdollisuuksien lisäksi alueelta ei ole pitkä matka luontoelämysten äärelle. Liedossa on monia luontopolkuja ja kiinnostavia luontokohteita, kuten hiidenkirnuja ja luolia. Nautelankosken luonnonsuojelualue läheisellä Asemanseudulla tarjoaa oivan tilaisuuden retkeilyyn, mutta myös Littoistenjärven polut ovat paikallisten suosiossa. Liedolla on myös oma Meriliedon virkistysalue Kemiönsaaressa! 

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa
metsän reunalla
pellon laidalla

Rakennettu ympäristö
keskusta
pientaloasumista
kerrostaloasumista
keskustan lähellä
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
uudiskohteita
kerrostaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja
tontteja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 44 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 28 % alle 14-vuotiaat 22 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 74 % vuokralla 24 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

41 vuotta
Leaflet | ...

13 km Turun keskustaan