Halinen

Turku

Halinen sijaitsee melko lähellä keskustaa ja samalla maalaismaisemien äärellä Aurajoen varrella. Suurin osa asukkaista saavuttaa luonnonrauhan ja lenkkipolut omalta kotiovelta.

Halinen sijaitsee Aurajoen varrella peltojen ja metsäisen maiseman äärellä n. neljän kilometrin päässä Turun ydinkeskustasta erittäin hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä. Keskustaan pääsee myös kävelemään tai pyöräilemään suosittua ulkoilureittiä Aurajoen vartta pitkin. Halinen on monikulttuurinen ja väestörakenteeltaan monipuolinen kaupunginosa.

Halisissa on sekä luonnonläheistä pientaloasutusta että edullista kerrostaloaluetta, jossa sijaitsee sekä kaupungin vuokra-asuntoja että Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) opiskelija-asuntoja. Alueella on kattavat julkisen ja yksityisen sektorin palvelut, muun muassa koulu, päiväkoti ja seurakuntatalo. Halisissa toimii aktiivinen kotiseutuyhdistys Halinen-Räntämäki Ry, joka luo yhteistyöverkostoja, lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja kasvattaa kotiseutuhenkeä.

Halisten tunnetuin paikka on Halistenkoski ja pato, jossa on kesäisin kahvilatoimintaa ja mahdollisuus harrastaa muun muassa melontaa Aurajoella. Alue on myös suosittu kalastuspaikka, jossa voi jokamiehenoikeuksien ansiosta käydä ongella ja jäätilanteen salliessa pilkillä ilman kalastuslupaa. Halistenkosken padon vieressä on myös historiallisesti merkittävä Halisten kylämäki, joka on ollut yhtäjaksoisesti asutettuna rautakaudelta saakka ja jonka rakennukset ovat pääosin 1800- ja 1900 -luvuilta.

Asutko mielelläsi edullisesti luonnon äärellä, mutta samalla lähellä keskustaa?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
metsän reunalla
pellon laidalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
pienkerrostaloja
omakotitaloja
rivitaloja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alue on
kaksikielinen
kansainvälinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 48 % opiskelijat 18 % eläkeläiset 18 % alle 14-vuotiaat 16 % muut 14 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 40 % vuokralla 59 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

36 vuotta
Leaflet | ...

5 km Turun keskustaan