Kirkonseutu

Nousiainen

Kirkonseutu sijaitsee historiallisessa perinnemaisemassa Hirvijoen varrella. Sen asukkaat nauttivat maalaisidyllistä ja lämpimästä yhteisöllisyydestä lähellä laadukkaita palveluja.

Palvelut lähellä 

Kirkonseudun asukkaat nauttivat luonnon rauhasta historiallisessa miljöössä komean kirkon kupeessa. Lapsiperheet arvostavat Puolen hehtaarin päiväkotia ja Kirkonpiirin koulua, joka tarjoaa opetusta eskarista kuudenteen luokkaan asti. Yläaste ja lukio sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä Nousiaisten keskustassa, jonne pääsee turvallisesti valaistua kevyen liikenteen väylää pitkin. 

Matka Kirkonseudulta Nousiaisten keskustan palveluiden luokse taittuu kätevästi esimerkiksi pyörällä. Myös Turun keskustaan pääsee näppärästi 8-tietä pitkin alle puolessa tunnissa. Kodin rakentajille Kirkonseudulla on tarjolla tontteja, jotka sijaitsevat kunnallistekniikan kattamilla alueilla. Myös omaa tilaa ja yksityisyyttä arvostaville löytyy asumisen vaihtoehtoja hieman syrjemmästäkin, kuitenkin osana lämminhenkistä yhteisöä. 

Harvinainen historiallinen miljöö

Kirkonseudun kruunu on Pyhän Henrikin kirkko, joka sijaitsee komealla paikalla Hirvijoen varressa. Kirkkoa ympäröivät niityt ja ovat osa luontoarvoiltaan tärkeää perinnemaisemaa ja kirkon miljöö onkin yksi Suomen tärkeimmistä historiallisista maisemista! Kesäisin niityillä laiduntavat lampaat ovat lasten suursuosikkeja.

Pyhän Henrikin keskiaikainen harmaakivikirkko on peräisin 1400-luvulta, mutta samalla paikalla on todennäköisesti ollut kirkko jo paljon aikaisemmin. Kirkko onkin suosittu vierailukohde myös ulkopaikkakuntalaisille. Tiesitkö, että kirkossa on kalkkivinen musta sargofagi, jonka kaiverrukset kuvastavat Pyhän Henrikin elämää? Nousiaisissa toimii aktiivinen kotiseutuyhdistys, joka ylläpitää Kirkonseudulla Nousiaisten kotiseutumuseota.

Voisitko harkita asumista alueella? Tutustu Nousiaisten tonttitarjontaan kunnan nettisivuilla.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
pellon laidalla
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
maaseudun rauhaa
pientaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
tontteja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 48 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 23 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 89 % vuokralla 9 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

24 km Turun keskustaan