Turun seudun kivoimmat kirpputorit

Elisa | 15.4.2024

Kevät on uudistuksen aikaa ja monella herää into kodin tavaroiden päivittämiseen. Näin kävi myös Hoodsin Elisalle, joka otti maaliskuussa auton alleen ja lähti kiertämään Turun seudun kehutuimpia kirppiksiä. Lähde mukaan matkaan!

1. Auran Aarteet | Aura

 • Osoite: Meijerikuja 1, 21380 Aura
 • Erityisyys: Valikoimaa ja palveluita kuin pienessä kauppakeskuksessa!
 • Lisätietoja ja aukioloajat: https://www.auranaarteet.fi/
Rakennus Aurassa talvisena ja aurinkoisena päivänä.
Auran Aarteet sijaitsee vanhassa OP:n kiinteistössä Auran keskustassa. © hoods.fi

Matka alkoi Turusta eräänä aurinkoisena tiistaiaamupäivänä ja ensimmäinen kirppiskohteeni sijaitsi Aurassa. Puolen tunnin ajomatkan jälkeen saavuin hauskan muotoisen rakennuksen pihaan. Parkkipaikka-alue oli laaja, joten ruudusta ei ollut pulaa.

Nimi ‘Auran Aarteet’ on totisesti osuva. Tämä Auran läntisessä keskustassa sijaitseva kirpputori on kuin pieni kauppakeskus, josta löytyy tavallisten kirppistuotteiden lisäksi ompelupalvelu, trailerivuokrausta, kellojen huoltoa, sekä lähiyrittäjien tuote- ja käsityömyyntiä. Kokemuksen kruunasi sympaattinen kahvio, josta ostin kupillisen kahvia keksin kera. Matkaan tarttui myös uusi uimapuku!

Kirpputorin kahvila
Kahvilasta löytyy perinteisen tarjonnan lisäksi hupikarkkivalikoimaa. © hoods.fi

2. Secönd | Lieto

 • Osoite: Hyvättyläntie 10 A, 21420 Lieto
 • Erityisyys: Laadukkaita second hand -lastenvaatteita ostopalveluperiaatteella.
 • Lisätietoja ja aukioloajat: https://secondlieto.fi/
Lietolainen kirpputori ulkoa lumisena päivänä.
Secönd sijaitsee aivan Liedon keskustassa, kivenheiton päässä Fölin pysäkiltä. © hoods.fi

Seuraava pysähdykseni oli aivan Liedon keskustassa sijaitseva Secönd, joka harmikseni oli reissuni ajankohtana kiinni (oma moka, kun olin katsonut aukioloajat väärin).

Secöndissa ilahduttaa sen vahva profiloituminen lastenvaatteiden vastuullisuusvaikuttajaksi. Lisäksi homma toimii ostopalvelu periaatteella, mikä mahdollistaa helpon ja nopean tavan lastenvaatteiden kierrättämiseen. Liikkeessä on huomioitu asioivat lapsiperheet mikrolla, imetysnurkkauksella ja vaipanvaihtopisteellä. Autoilijoita helpottaa Liedon maksuton pysäköinti, mutta perille pääsee myös kätevästi Fölin kyyditsemänä.

“Psst! Secöndin takaa löytyy kauppias Suvi Örnmark, jolta löytyy paljon hyviä vinkkejä vastuulliseen kuluttamiseen. Suosittelenkin lämpimästi seuraamaan Instagramissa @second_hand_lieto -tiliä!”

3. Kirppiskeskus Wanha Nestori | Masku

 • Osoite: Lietsalantie 11, 21250 Masku
 • Erityisyys: Keräilijöiden, sisustajien ja kierrättäjien aarreaitta, josta löytyy lisäksi monipuolinen kahvila.
 • Lisätietoja ja aukioloajat: https://www.wanhanestori.fi/
Kirppiksen parkkiruudut olivat lähes täynnä, vaikkei sitä tästä kuvasta heti uskoisikaan. © hoods.fi

Enpä arvannut ulkoapäin katsoessa, että Wanha Nestori olisi niin valtava! Ilmeisesti paikka on myös kovin suosittu, sillä parkkiruudut olivat lähes täynnä tavallisena tiistaipäivänä. Toisaalta paikalle on verrattain helppo saapua autolla: kirppis nimittäin sijaitsee vilkkaan Kustavintien varrella Maskun Seikelässä.

Wanhasta Nestorista voi löytää upeita keräilyharvinaisuuksia, hyväkuntoisia huonekaluja, hauskoja sisustuselementtejä sekä vaatteita ja asusteita. Oman seikkailuni lomassa hajuaistia hemmotteli myös juuri uunista tulleen pullan tuoksu. Kiitos kahvion herkkujen sekä juomien, Wanhassa Nestorissa viettääkin helposti vaikka kokonaisen päivän!

Kierrätettyjä astioita, koriste-esineitä ja posliinia.
Wanha Nestori on tunnettu erityisesti keräilijöiden keskuudessa. © hoods.fi

4. Alisan Ihmemaa | Raisio

 • Osoite: Kellarimäenkatu 1, 21200 Raisio
 • Erityisyys: Täällä viihtyy koko perhe: löytyy kahvilaa, leikkinurkkaa ja kierrätettyjä aarteita sekä aikuisille että lapsille.
 • Lisätietoja ja aukioloajat: https://alisanihmemaa.fi/
Kahvila, jonka edustalla on erilaisia tarjottavia sekä hinnasto.
Herkkusuita hemmotellaan Alisan Ihmemaan kahvilassa. © hoods.fi

Alisan Ihmemaa sijaitsee Raision Kerttulassa 8-tien läheisyydessä, joten paikalle oli todella helppoa saapua autolla. Piha-alue on laaja, joten parkkipaikoista ei liene pulaa edes ruuhka-aikana.

Ensivaikutelma myymälästä oli trendikäs ja valoisa. Myös täältä löytyy tosi sympaattinen kahvila, jonne lähtisin mieluusti kavereiden kanssa herkuttelemaan kakkuja ja jäätelöitä. 

Kierrätettyä vaatteita löytyy niin aikuisille kuin lapsille ja paikan kruunaa kaunis lasten leikkipaikka riippumattoineen ja leluineen. Nettisivuilta lunttasin, että Alisan Ihmemaasta löytyy myös kotimaisia käsitöitä, lahjakauppa, lasten synttärijuhlapaikka, vuokrattavia tiloja sekä peräti vaatepesula. Ja jos ei ihan heti pääse paikalle, voi joitain tuotteita ostaa myös verkkokaupasta. Kaunis kirppis ja iso suositus!

Lasten leikkipaikka sekä käytettyjä kenkiä auringonvalossa.
Kirpputorilta löytyy myös ihastuttava lasten leikkinurkka! © hoods.fi

5. Kolme kirppistä Turusta

Dirty Hippies

 • Osoite: Kristiinankatu 10, 20100 Turku
 • Erityisyys: Second hand- ja lifestyle -myymälä, jonka valikoimaa voi ostaa helposti myös yrityksen verkkokaupasta.
 • Lisätietoja ja aukioloajat: https://dirtyhippieslifestyle.fi/
Turkulainen kirppis ulkoapäin kuvattuna, ylhäällä kyltti jossa lukee Dirty Hippies.
Dirty Hippiesin liiketilat löytyvät vastapäätä Hansan S-marketin sisäänkäyntiä. © hoods.fi

Huristelin hiljalleen takaisin Turun keskustaan, jossa minulla olisi vielä kolme kirpparia tutkittavana. Näistä ensimmäinen eli Dirty Hippies on itseasiassa yksi vakkarikirppareistani Turussa. Vaikka liiketila on kompakti, laatu korvaa ehdottomasti määrän. Lisäksi tunnen itseni täällä aina tervetulleeksi: myyjä moikkaa ja saattaa jopa jäädä juttelemaan myytävistä tuotteista. Erittäin menevät soittolistat ovat myös plussaa!

Dirty Hippies profiloituu second hand -myymäläksi, jossa yksityiset henkilöt voivat myydä kierrätettyjä vaatteita ja asusteita täyden palvelun myyntijaksoilla. Myyntiin kelpaavat hyperpikamuotia laadukkaammat naisten ja miesten vaatteet ja asusteet ja näitä on helppo bongailla yrityksen verkkokaupassa ja Instagram-kanavalla. Liikkeestä voi ostaa myös vegaanisia käsityötuotteita, kuten kynttilöitä ja vaatehuoltotarvikkeita.

Maanantaimarket

 • Osoite: Kristiinankatu 6, 20100 Turku
 • Erityisyys: Trendikäs second hand -myymälä, josta löytyy inspiroivia jällenmyyntituotteita kahvista kukkakimppuihin. Myynnissä myös yrityksen oman brändin, Maanantaimallin, koruja.
 • Lisätietoja ja aukioloajat: https://www.maanantaimarket.fi/
Henkilö katselemassa vaaterekkejä, vieressä koruvalikoimaa.
Kirpparivaatteiden lisäksi myymälästä voi tarttua mukaan myös kukkakimppu! © hoods.fi

Myös Maanantaimarket profiloituu second hand -myymäläksi ja se sijaitsee lähestulkoon Dirty Hippiesin naapurissa. Kuten Dirty Hippies, myös Maanantaimarket tarjoaa täyden palvelun myyntijaksoja, mutta homma toimii myös perinteisemmällä kirpparityylillä eli rekkivuokralla.

Heti oven avatessa silmiin osui Maantaimallin karkkimaisen ihana koruvalikoima (kannattaa tutustua Instassa @maanantaimalli -tiliin). Meno on paikoitellen aika ruuhkaista etenkin näin tiistai-iltapäivästä, kun ihmiset ovat päässeet töistä – Maantaimarket lieneekin olevan yksi Turun suosituimmista kirpputoreista. Täältä mukaani lähti kaksi laadukasta merinovillapaitaa.

“Psst! Maanantaimarketin läheisyyteen avautui huhtikuussa 2024 saman yrittäjän perustama Minimarket, joka keskittyy lastenvaatteiden second hand -myyntiin. Kurkkaa lisää Instagramista: @minimarket_turku"

Puutorin kirppis

 • Osoite: Brahenkatu 14, sisäpiha, 20100 Turku
 • Erityisyys: Perinteinen kirpputori modernilla twistillä.
 • Lisätietoja ja aukioloajat: https://www.puutorinkirppis.fi/
Kirppisrekkejä ja hyllyjä.
Puutorin kirppis jakautuu kahteen eri tilaan, joten nähtävää riittää pidemmäksikin aikaa. Tässä kuva päämyyntitilasta. © hoods.fi

Puutorin kirppiksen löytää nimensäkin mukaisesti Puutorin nurkalta, Puutorinkulman sisäpihalta. Kirpputorilla on peräti 102 myyntipaikkaa ja kokonsa puolesta sitä voisi verrata melkeinpä Wanhan Nestoriin!

Dirty Hippiesin ja Maanantaimarketin jälkeen huomaan saapuneeni jälleen perinteikkäämmälle kirpputorille, jossa on silti suhteellisen moderni ilmapiiri. Käytettyä tavaraa vaatteista kodin sisustukseen löytyy todella edullisesti ja arvokkaimmille tuotteille on varattu lukitut vitriinit. Jos aika ei riitä pidemmälle aarteenetsinnälle, Puutorin kirppikseltä löytyy myös rekit henkilökunnan suosikeista.

Bongaan yhdestä rekistä ehkä hienoimman näkemäni vintage-nahkatakin, mutta pitkä reissuni on vaatinut veronsa ja vatsani murina kertoo olevan kotiinlähdön aika. Päätän kuitenkin palata tänne uudelleen mahdollisimman pian.

Jäikö oma suosikkikirpputorisi mainitsematta? Entä toivoisitko erillistä listaa seudun kesäkirppiksistä? Kerro se meille kommenteissa! :)

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat blogit:

-Elisa & Know Your Hoodsin tiimi

P.S. Voit tutustua seudun naapurustoihin maksuttoman naapurustojen hakukoneemme avulla!

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

soile

Kiitos Elisa erinomaisesta listauksesta <3
Ehdottomasti lista kesäkirppiksistä kiinnostaa, joten sitä odotellessa 🙂

25.4.2024 6:12Vastaa
1 0
Elisa

Onpa ihana kuulla, kiitos kommentistasi! 🥰Laitetaan siis muistiin, että kysyntää kesäkirppis-listaukselle olisi. 😉

-Elisa Hoodsista

29.4.2024 11:28
0 0