Masku

Luonnon keskellä, kaupungin kainalossa

Kiintoisaa historiaa, kaunista luontoa ja hyvää elämää, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Turusta. Tätä kaikkea on Masku, joka kasvaa ja kehittyy vauhdilla sekä kaavoittaa kiinnostavia uusia alueita yhteisöllistä asumista etsiville ja yritystoiminnalle. Masku tarjoaa kokoonsa nähden hyvät palvelut asukkaille ja myös monipuolisesti erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja esimerkiksi ulkoilun, liikunnan ja golfin ystäville.

Viehättävä kunta valtatien varrella

Masku on Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitseva hieman alle 10 000 asukkaan luonnonläheinen kunta. Kunta on levinnyt alueellisesti laajalle erityisesti Maskun, Askaisten ja Lemun kuntoliitosten myötä, ja se koostuu keskustan lisäksi muutamista kylistä. Kunnan pitkästä historiasta kertovat monet viehättävät kirkot ja kartanot.

Valtatie 8 kulkee Maskun läpi, mikä takaa jouhevat kulkuyhteydet esimerkiksi noin 5 minuutin päässä sijaitsevaan Raisioon ja vartin ajomatkan päässä sijaitsevaan Turkuun. Kaupunkeihin pääsee liikkumaan helposti myös säännöllisesti liikennöivien bussien kyydissä.

Palvelut tekevät arjesta sujuvaa

Masku on kehittyvä kunta, jonka asukasmäärä on 2000-luvun aikana monista samankokoisista kunnista poiketen kasvanut. Palvelut Maskussa ovatkin hyvät ja monipuoliset. Kunnasta löytyy edelleen kyläkouluja alemmille luokka-asteille ja sekä yksi yläkoulu. Lähin lukio on Nousiaisissa muutaman kilometrin päässä Maskun keskustasta, joten lukio-opiskelu ei edellytä muuttamista pois paikkakunnalta.

Maskusta on lähtöisin Suomen tunnetuimpiin huonekaluliikkeisiin kuuluva Maskun Kalustetalo, jolla on suuri myymälä 8-tien varressa. Maskun Liikekeskuksen alueella on lisäksi muitakin liikkeitä. Lisäksi alueen suurin kauppakeskittymä, Raision Mylly, on vain 5 minuutin ajomatkan päässä Maskun keskustasta.

Monipuolistuva ja viihtyisä Masku

Maskussa on tarjolla paljon erilaisia tonttivaihtoehtoja oman kodin rakentamista suunnitteleville. Esimerkiksi Palsalan alue on uudenlaiseen rakentamiseen suunniteltu alue aivan palveluiden ja koulujen kupeessa. Palsalassa panostetaan asumisen helppouteen ja yhteisöllisyyteen. Tontteja löytyy myös esimerkiksi Pirttimäestä, joka on sekin rauhallinen asuinalue hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden lähellä.

Masku pyrkii tulevaisuudessa houkuttelemaan kaikenikäisiä asukkaita monipuolistamalla asuntokantaa. Esimerkiksi kerrostaloille on kaavoitettu kortteleita Rivieran alueella ja Palsalan alueelle on suunnitteilla rivitaloja. Myös palveluille ja pienyrityksille on kaavoitettu lisää tilaa esimerkiksi Rivieran alueelle, joka sijaitsee kätevien kulkuyhteyksien päässä Turun lentokentästä ja satamasta.

Maskussa riittää tekemistä

Tekeminen Maskussa ei lopu kesken, sillä kunnan virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet ovat monipuoliset. Tunnetuin kunnan virkistysalueista on hehtaarien kokoisista hiekkakuopista muodostunut Maskun Riviera, jonka lammissa voi viettää aikaa uiden ja vaikkapa suppaillen.

Maskussa voi myös retkeillä esimerkiksi linnustoltaan rikkaan Oukkulanlahden rannalla sekä Kuhankuonon reiteillä. Läntinen Masku rajautuu mereen ja rantaviivaa seurailee melontareitti, joka kulkee Lemun kylien ohi aina Naantaliin asti. Retkeilyn lisäksi Maskussa on monipuolisesti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joita Maskun aktiiviset järjestöt ja kunta organisoivat.

Lue lisää Maskusta kunnan nettisivuilta.

4
Leaflet | ...