Kevään keltaiset talot – Ja voittaja on...

Elisa | 13.4.2023

Kevään kunniaksi keräsimme blogiin Turun lähiseutujen ihastuttavimmat kevään keltaiset talot, joista pyysimme teitä äänestämään suosikkianne. Mikä kaunottarista nappasi itselleen lopulta voiton?

Kevätaurinko alkaa lämmittää ja kadunvarsien keltaiset talot pilkistävät silmään aivan uudella tavalla. On aika lähteä seikkailulle Turun lähiseuduille kevään keltaisten talojen maailmaan!

Kevään keltaiset talot -kilpailussa oli mukana kymmenen erityppistä keltaista taloa. Suosikkitaloaan sai äänestää 25.4.2023 mennessä, ja voittaja oli tarkoitus julkaista huomenna perjantaina 28.4.2023. Emme kuitenkaan malttaneet odottaa sinne asti, joten julkaisemmekin voittajan jo tänään! :)

*rumpujen pärinää* Suurimman äänipotin keräsi lopulta Romanttinen maalaistalo Marttilassa, joka ihastutti yhteisöllisyydellään ja pirteydellään! <3

Arvoimme erikseen sekä blogissa että Instagramissa äänestäjien kesken kaksi 30e arvoista lahjakorttia Puutarhaliike Viherlassilaan. Arpaonni suosi tällä kertaa Iidaa ja Ashleyta, onnea! Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

Kiitos vielä kaikille äänestäjille!

Sija 3: Naantalin näyttävä

Keltainen tornitalo Naantalin keskustassa.
Naantalin entinen palolaitos © hoods.fi

Tietysti se on nro 5! Olen joskus asunut melkein naapurissa. Aivan upea rakennus tyyliltään ja värikin kelpaa! -Taru-Tuulia

Sija 2: Huhkon kartano | Raisio

Keltainen Huhkon kartano kevätauringossa.
Huhkon kartano Raision Kuloisissa © hoods.fi

Kaunis kartano ja viehättävä ympäristö. Hieno myös sisältä! -@tupu225

Sija 1: Romanttinen maalaistalo | Marttila

Keltainen talo, jonka edustalla seisoo koristekukko aidalla.
Keltainen maalais-omakotitalo Marttilassa © hoods.fi

Marttilan aurinko, ihailen aina ohi kulkiessani ja kukko aidalla piristää aina. Oikea valopilkku. -Tanja

Kivan keltainen, tunnetaan myös Sibben baarina. -Riikka

Kaikki kevään keltaiset kaunottaret

Huom! Jokaisen kuvan alle on linkattu kyseisten naapurustojen omat sivut täällä Know Your Hoodsissa, jos haluat tutustua talon naapurustoon tarkemmin. :)

1. Raunistulan mansardikatot | Turku

Pitkä keltainen talo kahdella mansardikatolla Turun Raunistulassa.
Turun Raunistulan puutalo mansardikatolla © hoods.fi

Turun Raunistula on tunnelmallisten puutalojen ystävien suosikkipaikka, jonka tunnelma johdattaa parhaimmillaan matkalle menneeseen. Tämä kaarevakattoinen kaunotar tervehtii ohikulkijoita ja erottuu kirkkaudessaan Raunistulan omaperäisen kauniista puutaloista. Kaarevan kauniit mansardikatot ovat monen suosikkeja, ja tästä talosta niitä löytyy tuplana!

2. Pirteä pappila | Lieto

Keltainen pappila talvisessa säässä auringonpaisteessa.
Liedon pappila © Eija Kares

Liedon pappila sijaitsee Liedon keskustassa, aivan Keisvuoren juurella. Pappilan päärakennuksen synty ajoittuu 1800-luvun puolenvälin tienoille. Rakennus on palvellut niin kirkkoherranvirastona, seurakunnan kirkonkirjojen arkistona kuin toimistotiloina. Nykyään pappilassa voi viettää vaikkapa kesäjuhlia tai vihkiäisiä. Pihamaan kauneus ja pappilan tunnelma tarjoavatkin tähän mitä idyllisimmät puitteet!

Pääset lukemaan lisää pappilan historiasta sekä tekemään tilavarauksen Liedon seurakunnan nettisivuilta.

3. Huhkon kartano | Raisio

Keltainen Huhkon kartano kevätauringossa.
Huhkon kartano Raision Kuloisissa © hoods.fi

Tämä ruhtinaallinen rakennus, Huhkon kartano, sijaitsee tunnelmallisessa kartanomiljöössä Raision Kuloisissa. Huhkon kartanossa toimii tällä hetkellä pitopalvelu ja halukkaat pääsevätkin kartanoon järjestämään juhlia.

Kartanon miljööstä lähtee myös historiallinen Vaskipolku, jota kävellessään voi sukeltaa syvälle Raision menneisyyteen. Lisää tietoa Vaskipolusta löydät blogistamme "Herkkuja historiannälkäisille - Tee päivämatka Raisioon".

4. Kesämäen keltainen | Kaarina

Keltainen moderni talo auringonpaisteessa.
Kaarinan Kesämäen tyylikäs pientalo © hoods.fi

Kaarinan Kesämäessä pientaloaluetta ympäröi luonnonrauha ja Kesämäessä pääseekin nauttimaan puistomaisesta asumisesta lähellä Kaarinan keskustaa. Tämä Kesämäen keltainen pientalo herättää huomion sen erityisenä valopilkkuna tyylikkäiden pientalojen rivistössä.

Kyseisestä talosta löytyy myös ilmakuva Kesämäen asuinaluesivuilta – käy kurkkaamassa!

5. Naantalin näyttävä | Naantali

Keltainen tornitalo Naantalin keskustassa.
Naantalin entinen palolaitos © hoods.fi

Naantalin keskustassa sijaitsee tämä erikoisen näköinen rakennus. Arvaatko, mikä rakennus on aiemmin ollut? Se on toiminut Naantalin palolaitoksena! Millainen historia sinun unelmiesi talolla olisi?

6. Wrethallan lumo | Kemiönsaari

Keltainen talo auringonpaisteessa, jossa lukee ylhäällä seinässä Wrethella.
Wrethella © hoods.fi

Lumoava Wrethalla toimii Kimito ungdomsförening (suom. Kemiön nuorisoseuran) yhdistystalona Kemiön keskusta-alueella, aivan Sagalundin museon vieressä. Tätä komeaa yhdistystaloa voi hyödyntää niin kokous- kuin juhlatiloinakin. Lisäksi Wrethallassa voi nauttia erilaisista tapahtumista pitkin vuotta!

Lisätietoa ja ajankohtaisia uutisia Wrethallasta löydät Wrethallan FB-sivuilta sekä nettisivuilta.

7. Kaunis Koskipirtti | Aura

Keltainen rakennus, jossa lukee seinässä Koskipirtti.
Koskipirtti © Auran kunta

Tämä kaunokainen sijaitsee Aurajokilaakson kansallismaisemissa Auran läntisessä keskustassa. Ja mikä parasta – Koskipirtti yhdessä alueen Museotalon kanssa avaavat ovensa vierailijoille vapunpäivänä 1.5.2023 klo 12! :) Oletko siis valmis hyppäämään aikamatkalle kiehtovaan talonpoikaiseen maailmaan?

Vierailijan kannattaa kurkata Koskipirtin ja Museotalon mainiot nettisivut, joilta löydät mm. yhteystiedot sekä lisätietoa rakennuksista, alueesta ja näyttelyistä. Koskipirtin ja Museotalon ajankohtaisia uutisia kannattaa seurata heidän FB-sivuillaan.

Vapunpäivästä eteenpäin Koskipirtti ja Museotalo ovat auki kesäkaudella lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-15, sekä 30.5.2023 alkaen Auran toripäivinä (tiistaisin) klo 17-19. Ryhmille ovet avautuvat aina sopimuksen mukaan!

8. Romanttinen maalaistalo | Marttila

Keltainen maalaistalo auringonpaisteessa, koristekukko edustalla aidalla.
Keltainen maalais-omakotitalo Marttilassa © hoods.fi

Tämä ihanan idyllinen maalaistalo sijaitsee aivan yhtä idyllisessä Marttilassa. Ei kannata kuitenkaan hämääntyä: vaikka Marttila onkin tunnettu rauhallisuudestaan ja luonnonläheisyydestään, löytyy kunnasta myös erinomaiset peruspalvelut! Muuttaisitko sinä Marttilaan?

9. Iso-Silkkilän ihanuus | Sauvo

Gult trähus.
Iso-Silkkilän tila © Laura Sychold

Tämän keltaisen ihanuuden voi nähdä keimailevan Merellisessä Sauvossa, Silkkilässä. Kyseessä on Iso-Silkkilän tila, toiselta nimeltään Isotalo, joka on kuulemamme mukaan toiminut aikoinaan Silkkilän kylän kantatilana. Kaunottarelle onkin kertynyt jo kunnioitettava määrä ikää, sillä rakennus on vuodelta 1925! Nykyään tila toimii yksityisenä kotina.

Ei huolta: useat keltaiset talot Sauvossa ovat myös yhteiskäytössä ja niitä on mahdollista vuokrata. Esimerkiksi Sauvon Rantolassa sijaitseva Karunan Kallioranta toimii monien juhlien näyttämönä etenkin kesäkuukausina.

Psst! Pääset tutustumaan lähemminkin Iso-Silkkilän tilan arkielämään Instagram-tilillä @hullunboheeminpaivakirja sekä samaisella nimellä varustetussa blogissa.

10. Kirkonpiirin koulurakennus | Nousiainen

Keltainen talo mäen päällä puiden takana.
Kirkonpiirin koulurakennus © Nousiaisten kunta

Tiesitkö, että useammista Nousiaisten kylistä löytyy oma peruskoulunsa? Kuinka kätevää koulumatkojen suhteen! :)

Tämä keltainen kaunotar toimii peruskouluna Nousiaisten Kirkonpiirissä, noin 3-4 km etäisyydellä keskustasta Kirkonseudulla. Koulussa on yksi esiopetusryhmä ja 8 perusopetusryhmää. Onko Kirkonpiirin koulu oma suosikkisi kevään keltaisista taloista?

Näillä ohjeilla äänestettiin:

Äänestä suosikkitaloasi kommentoimalla talon numero, nimi ja lyhyt perustelu valinnallesi. Blogin lisäksi voit äänestää myös Instagram-tilillämme @knowyourhoods.

Arvomme erikseen sekä blogissa että Instagramissa äänestäneiden kesken 30 euron lahjakortit Puutarhamyymälä Viherlassilaan. Tuplaa siis mahdollisuutesi voittoon äänestämällä suosikkiasi molemmissa! ;)

Äänestys päättyy tiistaina 25.4.2023 klo 23:59. Julkaisemme yleisön suosikkitalon sekä äänestyksen voittajat perjantaina 28.4.2023.

Ja eikun kohti kesää! ;)

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä blogimme:

- Elisa & Know Your Hoodsin tiimi

P.S.  Jos haluat tutustua tarkemmin Turun lähiseutujen naapurustoihin, kokeile maksutonta naapurustojen hakukonettamme ja tee löytöjä!

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Susanna Kurri

nro 8 on mun kummisedän pihalla, maailman paras sauna löytyy pihapiiristä ❤️

13.4.2023 19:13Vastaa
4 0
Carita

8. Romanttinen maalaistalo | Marttila

Upen Härkätien varrella tunnelmallinen, suloinen valopilkku <3

13.4.2023 19:18Vastaa
1 0
Eila Pääkkönen

9, kaunis, upeat ikkunat, kivijalka hieno.eikä ole vain laatikko, katto ja kato-ikkunat upeat.
Olisipa vielä kuva ovesta. Yksityiskohdat on kiinnostavia.

13.4.2023 19:22Vastaa
1 0
Liisa Grönroos

Olen aina ihastellut tuota kauniin keltaista mökkiä jossa voi varmaankin asua ? Kukko on kaunis ja vartio ylväänä . 🏡

13.4.2023 19:27Vastaa
2 0
Minna

Numero 8. tuossa melkein naapurissa on aivan ihana, kuin pikkuinen karamelli! Tulen niin hyvälle tuulelle aina kun kuljen siitä ohi.

13.4.2023 19:27Vastaa
2 0
Marja

8. Romanttinen maalaistalo | Marttila

13.4.2023 19:52Vastaa
2 0
Anna

Nro 8 Romanttinen maalaistalo Marttila ♥️

13.4.2023 19:59Vastaa
2 0
Anna-Maija Virtanen

8 ihana pikkuinen mökki niin sisältä kuin ulkoa.

13.4.2023 20:14Vastaa
2 0
Timppa

8 on hieno!

13.4.2023 20:24Vastaa
1 0
Tarjs

Nro 5 Se kuuluisa Naantalin aurinko ja piristys

13.4.2023 20:25Vastaa
4 0
Maarit

Numero 8. Keltainen pikku mökki Marttilan keskustassa. Se on Marttilan ”aurinko” ja kylän piristys. Huolella remontoitu sisältä ja ulkoa perinteitä kunnioittaen😍

13.4.2023 21:17Vastaa
2 0
Rosita Kallio

8. Romanttinen maalaistalo/ Marttila

13.4.2023 21:17Vastaa
1 0
Rosita Kallio

8. Romanttinen maalaistalo/ Marttila

13.4.2023 21:17Vastaa
1 0
Anne

7- Kaunis Koskipirtti, liittyy lapsuusmuistoihin

13.4.2023 21:39Vastaa
1 0
Sari Marjamäki

Nro 7 Auran Koskipirtti on kauniilla paikalla Aura-jokilaakson tuntumassa ja täynnä historian havinaa. Paljon annettavaa Suomen talonpoikaisajasta kiinnostuneille yli 3000 esineen kokoelman muodossa. Kannattaa tutustua 👌

13.4.2023 21:50Vastaa
1 0
Mona

Numero 8 romanttinen maalaistalo, marttila ♥️♥️ niin kaunis,mukava mennä ohi påivittäin😍

13.4.2023 23:35Vastaa
1 0
Anette

8. Romanttinen maalaistalo | Marttila
🫶🏻

13.4.2023 23:54Vastaa
1 0
Marjukka Kulmala

3. Huhkon kartano Raisiossa ilahduttaa joka kerta, kun ajaa tylsää kasitietä. Se on kaunein kohta matkalla Maskusta Turkuun. Siinä kohdalla on myös Raisionjokeen tehty koskikunnostus, joka lisää alueen vetovoimaa. Talvisin Huhkon kartano on tyylikkäästi valaistu.

14.4.2023 8:42Vastaa
2 0
Anne Valta

Numero 8 ehdottomasti – kirkas, keltainen valopilkku Marttilassa 💛

14.4.2023 18:59Vastaa
1 0
Maija Verho

7 Koskipirtti. Nuoruusmuistoja 💕

14.4.2023 19:02Vastaa
1 0
Piia-Riikka

1. Raunistulan mansardikatot | Turku

15.4.2023 17:17Vastaa
1 0
Eija Hassinen

Numero 8 Saiman tuoa Marttila, muistan mökin lapsuudestani, kun asuin Marttilan kirkolla.

16.4.2023 19:22Vastaa
1 0
Senja Enroth

Numero 9 ehdottomasti!!! Huokuu ihanaa vanhanajan tunnelmaa

17.4.2023 12:35Vastaa
1 0
Katri

Nro 5. Niin ihanan epätyypillinen väri on annettu vanhalle paloasemalle. Ryhdikäs ja pirteä ilmestys, saa aina hymyn huulille.

17.4.2023 13:47Vastaa
4 0
Kiisu

Nro.6
Ehdottoman kaunis♥️

17.4.2023 15:30Vastaa
1 0
Minna

Nro 10. Kirkonpiirin koulu, ihastuttava rakennus keskellä maalaismaisemaa.

17.4.2023 20:21Vastaa
1 0
Susanne

5. Naantalin entinen palolaitos. Upea aurinkoinen funkkistyylinen rakennus!

18.4.2023 22:16Vastaa
1 0
Tika

Numero 8 Marttila

19.4.2023 11:40Vastaa
0 0
Anne Maija

Numero 8 Marttila ehdottomasti.
Tuo auringon paisteen sateellakin. Kukko kruunaa kaiken

19.4.2023 11:42Vastaa
0 0
Anne

Numero 5, Naantalin näyttävä, on suosikkini, koska rakas mieheni työskenteli siellä 37 vuotta. Ihana talo, joka on hienosti saneerattu – ainakin ulkopuolelta katsottuna. Ja ihan mahtavan rohkean keltaiseksi maalattu.

19.4.2023 19:35Vastaa
0 0
Taina

Numero 8. Ompeluseuran kerhohuone.

20.4.2023 19:58Vastaa
0 0
Satu Laaksonen

10. Kirkonpiirin koulu Nousiaisissa 🙂

23.4.2023 14:08Vastaa
1 0
Harri

Numero 8 Marttilassa oleva mökki.
Sauna ja saunapubi parhaita

23.4.2023 14:22Vastaa
1 0
Iida

10. Nousiaisten Kirkonpiirin koulu 🥰

23.4.2023 14:29Vastaa
1 0
Jenni

Nro 10 eli Nousiaisissa upean historiallisen miljöön mäellä oleva Kirkonpiirin koulu 👍🏻

23.4.2023 15:06Vastaa
1 0
Valtteri

Numero 8

23.4.2023 15:31Vastaa
0 0
Tarja

Numero 8. Pirteä piristys Marttilan raitilla.

23.4.2023 15:35Vastaa
1 0
Veekoo

Pirteä numero 8

23.4.2023 15:37Vastaa
0 0
Riikka

Numero 8. Kivan kellane, tunnetaan myös Sibben baarina

23.4.2023 15:37Vastaa
2 0
Mervi Lehto

10. Kirkonpiirin koulurakennus, Nousiainen. Keltainen ja lämmin tunnelma ei ole vain ulkoinen vaan myös sisäinen ominaisuus. Kyläkoulu, jossa maaseutumaisemissa lapset saavat opiskella ihanassa ympäristössä.

23.4.2023 15:43Vastaa
1 0
Tanja

10. Aivan ehdottomasti paras

23.4.2023 17:29Vastaa
1 0
M

Numero 10.
Kaunis keltainen koulu kylän parhaimmalla paikalla. Koulunmäeltä komeat näkymät kulttuurihistorialliseen maisemaan.

23.4.2023 18:38Vastaa
1 0
Janita Kivimäki

10. Kirkonpiirin koulu, Nousiainen
Sympaattinen ja kaunis koulu mäellä 💛

23.4.2023 18:43Vastaa
1 0
Im

10. Ihastuttava iso kyläkoulu 💛

24.4.2023 9:35Vastaa
1 0
Raija

10. Upealla paikalla, pieni viihtyisä koulu

24.4.2023 11:52Vastaa
1 0
Tanja

Numero 8 Romanttinen maalaistalo Marttila, tottakai!

24.4.2023 15:22Vastaa
1 0
Mervi Keskitalo

8

24.4.2023 16:06Vastaa
1 0
Simo Inkeroinen

Numero 2. Kaunis sekä ulkoa että sisältä

24.4.2023 16:18Vastaa
1 0
Kirsi

Numero 5. Tämä tyyli miellyttää minua.

24.4.2023 16:51Vastaa
1 0
ninna

Nro 7 Koskipirtti. Tuo kivijalka ja vanhantalon pihamaan kasvit tunnelmineen. Ja nuo ikkunat yksityiskohtineen. Vielä kuin katto olisi kuvan kuntoa komeampi.

24.4.2023 16:53Vastaa
1 0
es

Numero 10, olen käynyt esikoulua kyseisessä rakennuksessa:)

24.4.2023 17:58Vastaa
1 0
Leena Ratia

3 Huhkon kartano

24.4.2023 18:38Vastaa
1 0
Terhi

Nro 8 lapsuuden ja nuoruuden kotikulmilla Marttilassa. Kuissit!

24.4.2023 18:57Vastaa
1 0
Taina

8 ihana pikku mökki

24.4.2023 19:14Vastaa
1 0
Kirsi Kirjonen

Kirkonpiirin koulu, Nousiainen. Ehdottomasti paras, kyläkoulu, joita ei ole enää monta.

24.4.2023 19:37Vastaa
1 0
Joli

No.8.
Very nice small namukas
!

24.4.2023 20:29Vastaa
1 0
Ari

No.8
Kiva keltainen piristys keskustassa….

24.4.2023 20:30Vastaa
1 0
Anne

Nro 9 on kaunis!

24.4.2023 20:34Vastaa
1 0
Jari

Nro 8. Saiman mökin saunassa saa hyvät löylyt.

24.4.2023 21:13Vastaa
1 0
Jaska

Mökki n:o 8.paras talo sisältä ja ulkoa.

24.4.2023 22:00Vastaa
1 0
Tanja Pakkala

Numero 8. Marttilan aurinko, ihailen aina ohi kulkiessani ja kukko aidalla piristää aina. Oikea valopilkku.

24.4.2023 23:39Vastaa
1 0
Jussi Nurmi

8. Romanttinen maalaistalo, Marttila. Yksi PiristysRuiskeista päivään, kun ohi ajelee.

25.4.2023 6:57Vastaa
1 0
Anne Salviander

8, Romanttinen maalaistalo Marttila

25.4.2023 8:28Vastaa
1 0
Päivi Peltola-Ojala

5. Naantalin näyttävä entinen paloasema. Ihana väriruiske erityisesti syksyllä ja talvella piristää ohikulkijaa

25.4.2023 15:41Vastaa
1 0
Taru-Tuulia

Tietysti se on nro 5! Olen joskus asunut melkein naapurissa. Aivan upea rakennus tyyliltään ja värikin kelpaa!

25.4.2023 17:35Vastaa
1 0