Ihala

Raisio

Ihala on Raision ja Turun rajalla sijaitseva arvostettu omakotitalovaltainen asuinalue. Lapsiperheiden suosiman Ihalan asukkaat saavat nauttia levollisesta asuinympäristöstä ja erinomaisista kulkuyhteyksistä.

Raision kaakkoisosassa sijaitseva Ihala on hyvien kulkuyhteyksien varrella muutaman kilometrin päässä Raision keskustasta. Reilun kuuden kilometrin matka Turun keskustaan taittuu vaivattomasti pääväyliä pitkin ja Turun seudun joukkoliikenne Fölin linja-autot tarjoavat kätevän vaihtoehdon omalle autolle.

Ihala on haluttu asuinalue, jonka houkuttelevuutta lisäävät hyvien yhteyksien lisäksi luonnonläheisyys ja rauhallinen tunnelma. Naapurustosta löytyy niin ihastuttavia vanhoja puutaloja kuin viime vuosikymmeninä rakennettuja suuria ja näyttäviä omakotitaloja.

Alue on otollista seutua lapsiperheille, sillä Ihalassa sijaitsee yksi Raision suurimmista alakouluista eli Ihalan koulu, jossa on myös englannin kieliluokkia. Koulun erillinen yksikkö Konsan koulu tarjoaa opetusta kahdelle ensimmäiselle luokka-asteelle. Alueella voi myös harrastaa ja urheilukenttä onkin erityisesti jalkapallojoukkueiden aktiivisessa käytössä. Asukkaiden arkea helpottaa muun muassa lähikauppa ja Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus Mylly sijaitsee alle viiden kilometrin päässä.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
joen varrella

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
pientaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
puutaloja
uudiskohteita

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 51 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 20 % alle 14-vuotiaat 21 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 83 % vuokralla 16 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

7 km Turun keskustaan