Kähäri

Turku

Kähäri on vehreä, rauhallinen ja pitkään muuttumattomana säilynyt puutalo- ja omakotitalovaltainen asuinalue. Alue sijaitsee kävelymatkan päässä Turun keskustasta.

Vaikka Kähäri sijaitsee keskustan kupeessa, vain muutaman kilometrin päässä Turun kauppatorilta, on alue pysynyt rauhallisena ja perinteisen viihtyisänä pientaloalueena. Kähäristä on lyhyt matka ratakiskojen toisella puolella sijaitsevalle Turun päärautatieasemalle ja linja-autoasemalle. Lisäksi alueella on erinomaiset julkisen julkisen liikenteen yhteydet ja se sijaitsee lähellä Tampereen ja Helsingin valtateiden suulla.

Kähärin alue on idyllinen, pääasiassa 1800- ja 1900-luvuilla rakennetuista puisista omakotitaloista koostuva kaupunginosa, joka kuuluu keskustan suuralueeseen. Yksi näistä historiallisista taloista on vuonna 1940 rakennettu Turun Karjalatalo, jossa kokoontuvat Turun Karjala-Seuran harrastekerhot ja toimijaryhmät.

Kähärissä viihtyy kaikenikäisiä asukkaita ja se on suosittua aluetta erityisesti lapsiperheiden ja alueella jo pitkään asuneiden keskuudessa. Kähäri on sijaintiinsa nähden kohtuullisen väljästi asutettua aluetta ja sen pohjoisosassa sijaitsee lenkkeilijöiden suosikki Kylänaluspuisto. Kähärin asuntojen hintataso vaihtelee Turun keskihinnan molemmin puolin, tosin hintataso on ollut nousussa pohjoisen keskustan kehittymisen myötä.

Kähäriläiset saavat nauttia kattavista julkisen ja yksityisen sektorin palveluista erityisesti läheisessä keskustassa kuin lähialueilla. Lisäksi suosittu kulttuurikeskus Logomo sijaitsee viereisellä Pohjolan asuinalueella. Kähärissä toimii aktiivinen Länsi-Turun asukasyhdistys ry, jonka tavoitteena on luoda yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta eri asumismuotoja edustavien yhteisöjen kesken, valvoa asukkaiden etuja sekä myötävaikuttaa palvelujen ja asuinympäristön kehittämiseen.

Viihdytkö vehreällä ja rauhallisella alueella lähellä keskustaa?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
pientaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
puutaloja
pienkerrostaloja

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 26 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 61 % vuokralla 36 % muut asumismuodot 3 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

2 km Turun keskustaan