Uittamo

Turku

Uittamo tunnetaan meren läheisyydestä, rannoista ja upeista maisemista. Alueella on monipuolista rakennuskantaa puutaloista kerrostalovaltaisiin naapurustoihin.

Uittamo sijaitsee reilun 4 kilometrin Turun keskustasta lounaaseen. Aluetta ympäröi lännessä meri, etelässä Katariinan luonnonsuojelualue ja idässä Ispoisten pientaloalueen viereinen ulkoilualue, joka jatkuu Luolavuoren puolelle. Uittamolla asuva saakin nauttia monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista kuten soutamisesta, (avanto)uinnista ja lenkkeilystä metsäisillä poluilla. Lisäksi Uittamon paviljongissa järjestetään tansseja ja muita tapahtumia.

Uittamon pohjoisosissa on 1900-luvun alkupuolella rakennettuja puisia omakotitaloja. 1970 -luvulla Uittamolle rakennettiin kerrostaloalueet "Vanha-Uittamo", "City-Uittamo" ja "Meri-Uittamo” ja 1980-luvulla Naularannan rivitaloalue. Ispoisten alue on puolestaan harvaan asuttua omakotitaloaluetta. Alueen asunnot ovat suhteellisen edullisia merelliseen sijaintiinsa nähden.

Uittamossa on erinomaisten ulkoilumahdollisuuksien lisäksi muutamia palveluja kuten peruskoulu ja ruokakauppa. Alueella on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ja Uittamo on otollinen paikka myös veneilijälle Uittamon sataman ansiosta. Uittamossa toimii Meripuistoseura ry, joka on Turun merellisten alueiden asukkaiden kaupunginosaseura. Seura pyrkii edistämään alueen yhteisöllisyyttä, viihtyvyyttä, harrastusmahdollisuuksia ja historian tuntemusta sekä edustamaan alueen asukkaiden näkemyksiä kaupunkikehityksessä.

Rakastatko luonnonläheisyyttä ja loistavia ulkoilumahdollisuuksia?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
metsän reunalla
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
omakotitaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 42 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 37 % alle 14-vuotiaat 14 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 78 % vuokralla 19 % muut asumismuodot 3 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

47 vuotta
Leaflet | ...

4 km Turun keskustaan