Kaipaatko tilaa olla vapaa? - Suuntaa Pöytyälle

Anna | 26.2.2024

Hyvät uutiset jatkuvat! Voimme iloksemme kertoa, että omaleimaisista kylistä ja inspiroivasta yritystoiminnasta tunnettu Pöytyä on liittynyt osaksi naapurustopalveluamme Know Your Hoodsia! Samalla asukkaille tulee mahdollisuus kertoa, millaista Pöytyällä on elää. Lähdetään tutkimusretkelle!

Omaa tilaa palveluista tinkimättä

Pöytyän myötä saamme Know Your Hoodsiin mukaan kolme eläväisistä kylistä, kauniista luonnosta ja hyvistä palveluista tunnettua asuinaluetta: Kyrö, Riihikoski ja Yläne.

Lapsia Elisenvaaran koulun pihan kiipeilytelineissä Pöytyällä.
Elisenvaaran yhtenäiskoulu ja lukio on valmistunut juuri remontista. © Mika Rantala

Kyrö on Pöytyän hallinnollinen keskus, joka sopii asuinalueena kaikille omaa tilaa arvostaville, mutta samalla eivät halua tinkiä kätevistä lähipalveluista ja hyvistä yhteyksistä. Esimerkiksi Elisenvaaran vastaremontoitu yhtenäiskoulu ja lukio sijaitsevat Kyrössä.

Kyrössä on myös monia elinvoimaisia kyliä, kuten pesäpallosta tunnettu Kumila. Pöytyän urheilijoiden naisten pesäpalloilijat nousivatkin vuonna 2024 Superpesikseen! Kyröstä löytyy myös Kyrön maauimala ja Suomen ainoa Lego-museo Vanha-Palikka, jonne kannattaa lähteä vierailulle pikaisesti, sillä se on auki enää rajoitetusti!

Omakotitalo vehreällä asuinalueella Riihikoskella.
Oma piha ja paljon tilaa vai vaivatonta elämää kerrostalossa? Riihikoskelta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle makuun! © Pöytyän kunta

Myös Riihikoskella nautitaan hyvistä paikallispalveluista viihtyisillä pientaloalueilla. Asumisen mutkattomuutta kaipaaville löytyy myös rauhallisia kerrostaloalueita. Riihikoskella on lisäksi monia vahvan identiteetin omaavia kyliä, kuten AuvainenHaveri ja Mustanoja

Palloilulajien fanit löytyvät iloa vapaa-aikaan Kisariihen liikuntahallista tai sitten hien voi saada pintaan Haukkavuoren maastoliikuntakeskuksessa “Murhamäkenä” tunnetuissa kuntoportaissa! Kesäisin Riihikoskella nautitaan kulttuurista Museopappilan näyttelyissä.

Soutuveneitä Pyhäjärven rannalla Yläneellä auringonlaskun aikaan.
Yläneellä nautitaan Pyhäjärven kauniista maisemista. © Tiina Nuortimo

Pöytyän kolmas asuinalue, Yläne, liittyi osaksi Pöytyän kuntaa vuonna 2009. Entisestä kuntakeskuksesta löytyykin kattavat palvelut omasta takaa ja vilkkaan yritystoiminnan ansiosta myös erikoisliikkeitä. Yläne oli mukana kisaamassa Vuoden naapurusto -tittelistä (voittaja julkaistaan to 29.2.2024)!

Yläneen kylissä on tarjolla harrastuksia partiosta musiikkiin, minkä lisäksi Kurjenrahkan kansallispuisto ja Yläneen lukuisat järvet mahdollistavat ainutlaatuiset retkeilyelämykset. Yläneen helmiä ovat myös Suomen suurimmasta vuosittaisesta tanssileiristä tunnettu Valasranta sekä luontotiedon keskus Luontokapinetti.

Lue lisää Yläneen omilta sivuilta!

Inspiroivaa yritystoimintaa kansallismaisemassa

Kätevän sijainnin ja aktiivisen yhteisön ansiosta Pöytyällä on kiinnostavaa yritystoimintaa, esimerkiksi Pöytyän suurin yksityinen työllistäjä Hydoring Oy sekä kansainvälisestikin mainetta niittänyt Myssyfarmi. Innostunut tekemisen meininki näkyy myös Pöytyän monissa kylissä, joissa on aktiivisesta toiminnasta päätellen aitoa yhteisöllisyyttä!

Pöytyästä ei voi myöskään puhua mainitsematta Pyhäjärven upeita maisemia sekä Aurajokea ja sen monia sivuhaaroja, jotka tarjoavat seikkailuja melojille ja uimareille. Aurajoen kansallismaisemaan voi tutustua Aurajoentien matkailutiellä, jonka varrella on monia inspiroivia kulttuuri- ja luontokohteita niin Pöytyällä kuin naapurikunnissa. 

Tutustu lisää Pöytyään – haluat kuitenkin! ;)

Asutko Pöytyällä? Arvioi naapurustosi ja osallistu arvontaan!

Kuvassa hymyilevä nainen asettaa kukkia esille Pöytyän torilla ja kuvan alareunassa on teksti: "Pöytyäläinen, arvioi naapurustosi! Jätä arvio 10.3.2024 mennessä osoitteessa hoods.fi ja osallistut arvontaan."
Pöytyäläinen, arvioi oma naapurustosi. © Annukka Tolkki

Onko Pöytyä niin kiva paikka asua kuin mitä olemme kuulleet? Pöytyän kunta ja Know Your Hoods pyytävät paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän asuinalueellaan. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa ja pieni kannustinkin on tiedossa. 10.3.2024 mennessä arvion jättäneiden kesken arvotaan 2 x 50e lahjakortti paikallisiin palveluihin.

Toimi näin:

1. Siirry Know Your Hoodsin kirjautumissivulle.

2. Rekisteröidy palveluun. 

3. Kirjoita arvostelu ja julkaise se viimeistään 10.3.2024. (Voit toki jättää arvostelun koska vain tämänkin jälkeen, mutta arvonta on voimassa rajoitetun ajan.)

Kerrotaan yhdessä muuttoa harkitseville, miksi Pöytyä on paras paikka asua!

Tervetuloa Know Your Hoodsiin Pöytyä!

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat blogit:

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)