Kimito Centrum - Keskusta

Kemiönsaari

Kemiön keskustan asukkaat yhdistävät kaupunki- ja saaristoelämän hyvät puolet samaan pakettiin. Keskustassa riittää tekemistä ja harrastuksia viikon jokaiselle päivälle, ja hyvät liikenneyhteydet varmistavat, että halutessaan Turkuun, Saloon tai ulommas saaristoon pääsee hetkessä.

Palvelut lähellä

Kemiön keskusta tarjoaa helppoa asumista moneen eri asumisen tarpeeseen. Keskustasta pääsee kätevästi Turkuun noin 45 minuutissa ja Saloon reilussa puolessa tunnissa. Samalla Kemiönsaaren nähtävyydet, luontokohteet ja esimerkiksi Taalintehtaan kulttuuritapahtumat ovat alle puolen tunnin ajomatkan päässä. Kemiön keskustan asukkaat saavatkin niin saaristo- kuin kaupunkielämän parhaat puolet samassa paketissa.

Kemiön keskustassa sijaitsevat ruotsin- ja suomenkieliset ala- ja yläasteet sekä ruotsinkielinen lukio ja ammattioppilaitos Axxell. Täältä löytyy myös ensiluokkaisesta palvelustaan tunnettu terveyskeskus. Asukkaiden arkea rikastuttavat hyvien peruspalveluiden lisäksi myös muut paikalliset palvelut kuten ruokakaupat, pankit, apteekki, kodintekniikkaliikkeet ja tori. Löytyypä Kemiön keskustasta myös elokuvateatteri ja kirjastopalvelut kulttuuritalo Villa Landesta!

Rivi- ja kerrostaloasuntoja löytyy asumisen helppoutta haikaileville, mutta myös kodin rakentajille on tarjolla edullisia tontteja muun muassa Norrbackan alueelta aivan palveluiden välittömästä läheisyydestä sekä Niittykummusta ja Turuntien varrelta koulujen läheisyydestä. Myös vuokra-asujille löytyy vaihtoehtoja. 

Tekemistä joka päivälle 

Kemiön keskustan asukkaat saavat hien pintaan Amospuistossa, joka tarjoaa puitteet monien erilaisten urheilulajien harrastamiseen. 11 hehtaarin kokoisesta puistosta löytyy kentät muun muassa palloilulajien ja yleisurheilun harrastamiseen, mutta myös rullaluistelurata, skeittiparkki ja liikuntaleikkipuisto pienemmille liikkujille. Talvella Amospuistossa voi hiihtää neljän kilometrin mittaisella Vretan hiihtoladulla, kun taas Norrskogenin luontopolut ja laavu puolestaan kutsuvat eväsretkelle metsään! 

Kulttuuritalo Villa Lande organisoi Kemiönsaaren asukkaille erilaisia kulttuuritapahtumia konserteista elokuvanäytöksiin. Samalla Villa Lande on monien asukkaiden, yhdistysten ja yritysten kohtaamispaikka, ja tiloissa toimii myös kirjasto. Sagalundin museossa ja lasten kulttuurikeskuksessa voi sen sijaan vierailla Kemiönsaaren historiaan kuuluvissa rakennuksissa ja ihailla upeaa puutarhaa, jonka kasvikokoelma säilöö Kemiönsaaren kulttuuriperintöä! Sagalundissa järjestetään myös kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta, jota toteutetaan kunnassa tai alueella osana opetusta. Sijaitseepa keskustan kupeessa myös pitkän historian omaava Pyhän Andreaksen kirkko.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
pellon laidalla
puistojen vehreyttä
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
keskusta
pientaloasumista
maaseudun rauhaa
keskustan lähellä
kerrostaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja
uudiskohteita
tontteja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 36 % alle 14-vuotiaat 17 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 78 % vuokralla 20 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

46 vuotta
Leaflet | ...

65 km Turun keskustaan
45 km Salon keskustaan