Mahittula

Raisio

Mahittula sopii erinomaisesti omaa tilaa ja rauhallista elinympäristöä arvostaville. Maaseutumainen tunnelma lähellä Varsinais-Suomen merkittävintä ostoskeskittymää mahdollistaa seesteisen ja samalla sujuvan arjen.

Maaseutumainen Mahittula sijaitsee Raision koillisosassa, naapurikunta Ruskon syleilyssä. Asuinalueen maisemassa hallitsevana elementtinä ovat koskematon luonto ja pellot – Mahittulassa onkin helppo vältellä ihmisiä, sillä alue on Raision väkiluvultaan pienin ja väljimmin asuttu. Matka Raision keskustaan taittuu nopeasti omalla autolla, joka on tarpeen harvaanasutulla alueella.

Kuloisissa sijaitseva Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus Mylly satoine liikkeineen ja Kuninkojalla sijaitsevat Ikea, Gigantti, Biltema ja muut suuret tavaratalot tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet. Myöskään Raision keskusta ei ole kovin kaukana, vain muutaman kilometrin päässä. Mahittulassa, Turun kehätien tuntumassa sijaitsee Haunisten teollisuusalue, jossa on teollisuuden lisäksi muutamia liikkeitä.

Alue on erinomainen valinta luonnossa liikkujille. Esimerkiksi Kullaanpolun yli 10 kilometrin mittainen ulkoilureitti sopii hyvin päiväretkikohteeksi ympäri vuoden. Polun varrella voi tunnelmallisten metsien lisäksi bongata vaikkapa laiduntavia lehmiä tai ihastella Raision ja Ruskon rajalla sijaitsevalta Kullaanvuorelta avautuvia ihmeellisiä maisemia. Myös suosittu ulkoilukohde Haunisten allas sijaitsee Mahittulan itäosassa.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
pellon laidalla
joen varrella
järven läheisyydessä
metsän reunalla
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 36 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 12 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 64 % vuokralla 34 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

46 vuotta
Leaflet | ...

9 km Turun keskustaan