Paikkari

Raisio

Paikkari on luonnonläheinen ja vehreä naapurusto Naantalin rajan tuntumassa, josta on hyvät liikenneyhteydet Raision keskustaan. Alueella voi elää omassa rauhassa, mutta samalla kohtuullisen lähellä keskustan palveluita.

Paikkari on Raision länsiosassa sijaitseva alue, jolla on yhteistä rajaa Naantalin kanssa. Pohjoisessa aluetta puolestaan rajaa Naantalin junarata ja idässä Raisionlahteen laskeva Piuhanoja. Paikkarista on matkaa Raision keskustaan viitisen kilometriä. Naantalin keskustaan hurauttaa 10 minuutissa ja Turun keskustaan reilussa 20 minuutissa. Autottomien kannalta hopeareunuksena on, että aivan Paikkarin tuntumasta Raisiontieltä pääsee keskustaan tiheästi liikennöivien Föli-bussien kyydissä reilussa viidessä minuutissa.

Idyllinen Paikkari on rakennuskannaltaan omakotitalovaltainen, ja naapurustossa sekoittuvat niin uudet kuin vanhat, jo 1930-luvulla rakennetut, omakotitalot. Alueen maamerkki on ympäristöstä selvästi erottuva Raision vesitorni.

Asuinmukavuutta lisäävät ulkoiluun sopivat Järviniityn luontopolut ja muutamat viihtyisät puistoalueet. Koulua Paikkarissa ei ole, mutta esimerkiksi muutaman kilometrin etäisyydellä Kaanaassa, Nuorikkalassa ja Tikanmaalla on alakouluja. Alueella on jonkin verran palveluita, kuten ravintoloita ja muutama erikoisliike.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
pellon laidalla
mäkimaisemaa
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 54 % opiskelijat 9 % eläkeläiset 13 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 83 % vuokralla 15 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

37 vuotta
Leaflet | ...

11 km Turun keskustaan