Koivula - Harittu

Turku

Eteläisessä Turussa sijaitseva Koivula-Haritun alue on sekoitus monipuolista asumista vehreiden puisto- ja metsäalueiden läheisyydessä.

Koivula-Harittu sijaitsee Turun keskustasta noin 6 kilometriä etelään, Kaarinan kaupungin rajalla. Alue on yhtenäinen kokonaisuus, vaikka puinen kaarisilta erottaakin alueet virallisesti kahdeksi eri kaupunginosaksi. Yksi Turun pääväylistä, Uudenmaankatu, kulkee alueen itäreunalla ja alueelle on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Koivulassa ja Haritussa on pääasiassa 1980- ja 90-luvuilla rakennettuja kerros- ja rivitaloasuntoja. Haritussa on myös useampi omakotitalojen täyttämä alue. Hintatasoltaan Koivula-Haritun alue on edullinen. Alueen asukkaat saavat nauttia vehreästä asuinympäristöstä, sillä naapuruston länsipuolella on useampi puistoalue ja itäpuolella metsäisiä lenkkipolkuja. Viereisellä Katariinan alueella on myös aktiivisessa virkistyskäytössä oleva luonnonsuojelualue Katariinanlaakso.

Koivulassa on pieni ostoskeskus, joka tarjoaa alueelle useita päivittäispalveluita. Lisäksi alue sijaitsee ostoskeskus Skanssin kupeessa ja lyhyen matkan päässä Kaarinan keskustan palveluista. Lähin koulu sijaitsee viereisellä asuinalueella Ilpoisissa. Koivulaan on kehitteillä myös uusi palveluasuntokokonaisuus vanhuksille. Alueella toimii pienkiinteistöomistajien etuja ja asumisviihtyvyyttä edistävä Koivula-Haritun omakotitaloyhdistys ry.

Arvostatko edullista asumista puistomaisessa ympäristössä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja
pienkerrostaloja

Alue on
kaksikielinen
kansainvälinen

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 47 % opiskelijat 11 % eläkeläiset 24 % alle 14-vuotiaat 18 % muut 14 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 50 % vuokralla 49 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

6 km Turun keskustaan