Korppolaismäki

Turku

Korppolaismäki on nimensä mukaisesti mäen rinteellä sijaitseva vehreä ja idyllinen pientalojen naapurusto. Vaikka alue sijaitsee Turun keskustan lähettyvillä, on tunnelma parhaimmillaan kuin pienessä kylässä.

Korppolaismäki sijaitsee Turun keskustasta noin 3 kilometriä lounaaseen aivan meren välittömässä läheisyydessä Pitkäsalmen rannalla. Turun satama sijaitsee joen toisella puolella. Korppolaismäki on yksi Turun keskusta-alueen korkeimmista mäistä ja sen rinteisiin on rakennettu pääasiassa puisia omakotitaloja ja alueen itäosaan rintamamiestaloja. Korppolaismäki on hintatasoltaan yksi Turun kalleimmista pientaloalueista, mutta aluella saa nauttia rauhallisesta asumisesta meren äärellä, lähellä Turun keskustaa.

Alueella on kattavat julkisen liikenteen yhteydet ja kevyen liikenteen väylä kulkee pitkin Aurajoen rantaa keskustaan asti. Korppolaismäen merenrantaan ollaan rakentamassa uutta ravintolaa ja toimistotilaa ja sen vieressä sijaitsee alati kehittyvä kerrostalovaltainen Telakkarannan alue. Hirvensalon saaren monipuoliset ulkoilumahdollisuudet alkavat parin kilometrin päästä Hirvensalon sillan toisella puolella.

Korppolaismäellä toimii aktiivinen, vaikutusvaltainen ja toimelias kaupunginosaseura, Martinrantaseura. Seura julkaisee säännöllisesti kaupunginosalehteä, jonka avulla voi tutustua muun muassa alueen historiaan ja seuran yhteisölliseen toimintaan.

Ilahdutko idyllisestä ja perinteisestä asuinalueesta, joka tarjoaa omaa rauhaa?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
pientaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
puutaloja

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 52 % opiskelijat 9 % eläkeläiset 27 % alle 14-vuotiaat 12 % muut 12 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 47 % vuokralla 51 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

3 km Turun keskustaan