Majakkaranta

Turku

Majakkaranta on merellinen kerrostaloalue, jonka asukkaat saavat nauttia meren rannassa kulkevista lenkkipoluista ja upeista, asuntojen ikkunoista avautuvista maisemista.

Virallisesti Majakkaranta on osa Pihlajaniemen kaupunginosaa, joka sijaitsee n. 4 kilometriä Turun keskustasta lounaaseen. Lisäksi muutama majakkarannan talo sijaitsee naapurikaupunginosan Korppolaismäen puolella. Majakkaranta muodostaa omaleimaisen ja modernin kerrostaloalueen, jonka tunnistaa valkoisista rakennuksista ja turkoosin sävyisistä parvekelaseista. Majakkarannan maamerkki on 18 -kerroksinen asuintalo Airiston tähti.

Alueella on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ja kevyen liikenteen väylä kulkee pitkin Aurajoen rantaa keskustaan asti. Majakkarannassa on kauppa, mutta valtaosa muista palveluista sijaitsee viereisillä asuinalueilla tai keskustassa. Majakkarannan asukkaita ilostuttaa kauniit lenkkipolut meren äärellä ja Hirvensalon saaren monipuoliset ulkoilumahdollisuudet alkavat lyhyen matkan päästä Hirvensalon sillan toisella puolella.

Majakkarannan kupeessa, Hirvensalon puistotien toisella puolella sijaitsee myös Heikkilän kasarmialue, johon on suunnitteilla jopa 5000 asukkaan uusi asuinalue. Majakkarannan alueella toimii myös aktiivinen, vaikutusvaltainen ja toimelias kaupunginosaseura, Martinrantaseura. Seura julkaisee säännöllisesti kaupunginosalehteä, jonka avulla voi tutustua muun muassa alueen historiaan ja seuran yhteisölliseen toimintaan.

Haluatko nähdä päivittäin merellisen maiseman omasta ikkunastasi?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
pienkerrostaloja
kerrostaloja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 52 % opiskelijat 9 % eläkeläiset 27 % alle 14-vuotiaat 12 % muut 12 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 47 % vuokralla 51 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

4 km Turun keskustaan