Mälikkälä

Turku

Mälikkälä on luoteisessa Turussa sijaitseva rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue, kuitenkin lähellä Länsikeskuksen palveluita.

Mälikkälä on Turun luoteisin kaupunginosa, jonka länsiraja toimii rajana Raision kaupungin kanssa. Alue sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Turun keskustasta. Yksi Turun pääväylistä, Satakunnatie, jakaa Mälikkälän kahtia. Lisäksi alueen eteläisellä reunalla kulkee Rauman valtatie. Alue on nopeasti saavutettavissa Turun ja Raision keskustoista ja alueella on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet.

Mälikkälän eteläpuolella sijaitsee Pläkkikaupungin alue, jossa on sekä vanhempia omakotitaloja että pienteollisuutta. Pläkkikaupungin länsireunaan on rakentunut tuore asuinalue, Westpark, joka edustaa modernia ja matalaa arkkitehtuuria suojaisassa ja puistomaisessa ympäristössä. Satakunnantien pohjoispuolella on monipuolista rakennuskantaa kerrostaloista rivitaloihin ja perinteisiin omakotitalotontteihin. Alueen hintataso vaihtelee edullisista vanhoista kerrostaloasunnoista korkeisiin uudisrakennusten hintoihin.

Mälikkälä sijaitsee Turun Länsikeskuksen kauppojen läheisyydessä ja alueen pohjoispuolella sijaitsee kauppakeskittymä Raision Kuloisissa, jossa on muun muassa kauppakeskus Mylly, Ikea, Gigantti ja useita muita liikkeitä. Lähimmät koulut sijaitsevat viereisellä Pitkämäki-Ruohonpään asuinalueella. Alueen asukkaat saavat myös nauttia erinomaisista luontokohteista, sillä Mälikkälän pohjoisosassa on laaja virkistyalue Kuninkojanlaakso ja Mälikkälän metsä. Tämän harvinaisia luontotyyppejä sisältävän ikimetsän komeimpia nähtävyyksiä on “Tapion alttari”, kolmen kiven varassa lepäävä pöytäkivi.

Mälikkälässä toimii aktiivinen Länsi-Turun Asukasyhdistys ry, jonka tavoitteena on edistää alueen vetovoimaisuutta, luoda yhteenkuuluvuutta eri asumismuotoja edustavien yhteisöjen kesken, valvoa asukkaiden etuja sekä myötävaikuttaa palvelujen ja asuinympäristön kehittämiseen.

Viihdytkö vehreällä asuinalueella kattavien palveluiden läheisyydessä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
kerrostaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja
pienkerrostaloja
uudiskohteita

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 46 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 33 % alle 14-vuotiaat 14 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 62 % vuokralla 36 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

45 vuotta
Leaflet | ...

6 km Turun keskustaan