Naapuriapua ja meren pauhua eli aktiivista elämää Sauvossa

Susanna | 22.2.2022

Merellinen, talkoohenkeä ja naapuriapua huokuva Sauvo sijaitsee Turun ja Salon välissä, Saaristomerelle ulottuvalla kannaksella. Kunnalla onkin peräti 140 km rantaviivaa ja moni asukkaista viihtyy meren äärellä vuodenajasta riippumatta. Sauvon kunta liittyi mukaan naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin 22.2.2022, joten tervetuloa kanssamme tutustumaan paikkakunnan kiehtoviin tarinoihin.

Tervetuloa Sauvo(on)!

Rantolan asuinalue sijaitsee Rantolansalmen molemmin puolin. Kuvassa myös alueen pienvenesatama.
Valloittavat maisemat ja veneily ovat Sauvon Rantolan asukkaiden arkipäivää. © hoods.fi

Toivotamme Sauvon kunnan läpimästi tervetulleeksi naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin! Sauvo tuo mukanaan neljä persoonallista ja merellistä asuinaluetta, joita esittelemme tarkemmin ihan pian. Moni käyttäjistämme on toivonut palvelumme laajentumista saariston suuntaan ja Sauvon alueet täydentävät hienosti naapurustojen hakukoneemme monipuolisuutta.

Yhdessä tehdään ja toisia autetaan

Sauvo on uudistunut viimeisen vuoden aikana vauhdilla ja muutosta on siivittänyt muun muassa uusi kunnanjohtaja Satu Simelius. Utelimme häneltä, mikä Sauvossa on erityistä. Näyttävien merimaisemien ja toimivan sijainnin lisäksi hän korosti ilahduttavaa yhteisöllisyyttä.

“Sauvossa on erityistä toisten auttaminen ja mahtava talkoohenki, jonka myötä olemme päässeet nauttimaan esimerkiksi hiihtoladuista tänäkin talvena.” -Sauvossa kunnanjohtaja Satu Simelius

Ja totta tosiaan! Mekin saimme jo alkuvuodesta vihiä Karunan Urheilijoiden ylläpitämistä laduista ja muista talvisista aktiviteeteista. Karunan laduista voit lukea lisää blogistamme 10 parasta latua Lounais-Suomessa.

Hiihtäjiä Karunan Kyläyhdistyksen tekemillä laduilla.
Karunan Kyläyhdistys aktivoi asukkaita läpi vuoden ja tiedottaa latujen kunnosta. Hiihtoladut ovat erityisen suosittuja. © Karunan Kyläyhdistys

Moni väljemmille vesille muuttoa harkitseva kaipaa oman rauhan lisäksi nimenomaan toisten kiireetöntä kohtaamista, naapuriapua ja innostavaa talkoohenkeä. Toki sopivasti annosteltuina. Sauvossa tuntuu olevan monenmoista toimintaa ja etenkin merellisiin harrastuksiin liittyvät aktiviteetit kuten veneily tuovat ihmisiä yhteen. Sauvosta onkin muuten näppärä lähteä vesille vaikkapa vain lyhyelle iltapurjehdukselle.

Auringonlasku saaristomerellä, kuvattuna purjeveneestä.
Veneily ja muut vesiharrastukset ovat hyvä tapa tutustua paikallisiin asukkaisiin. © hoods.fi

Monipuolisia vaihtoehtoja asumiseen

Sauvo sijaitsee kätevästi noin puolen tunnin matkan päässä Turusta ja Salosta. Asuminen on selvästi edullisempaa kuin kaupungeissa ja keskustasta löytyy hyvät peruspalvelut. Tarvittaessa isompiin kaupunkeihin hurauttaa nopeasti töihin tai asioille.

Sauvon keskusta on rakentunut viehättävän kirkon ympäristöön ja kaikki tarpeellinen on lähellä. Uusi Hakkiskodon päiväkoti ilahduttaa lapsia ja moderni, peruskorjattu koulukeskus valmistui vuonna 2020.

Ilmakuva Sauvon keskustasta, etualalla kirkko.
Sauvon keskustastassa sijaitsee valtaosa kunnan palveluista. © hoods.fi

Jos merellinen asuminen ja venepaikka houkuttelee, kannattaa muuttajan suunnata Osmalahteen tai Rantolaan. Osmalahden asuinalue sijaitsee mitä uskomattomimpien maisemien ympäröimänä ja vastarannalla siintävät Kaarinan ja Paraisten saaristo. Kehittyvän asuinalueen tilavat omakotitalot levittäytyvät korkealle metsäisille kallioille. Täälläkin talkootyö on tuottanut tulosta, sillä asukkaat ovat rakentaneet talkoovoimin sataman.

Rantola sijaitsee Sauvon etäläosassa ja asutus levittäytyy Rantolansalmen molemmin puolin. Asuinalueella rakennetaan uutta, mutta vaalitaan myös alueen pitkää historiaa. Alueella toimivat Karunan Kyläyhdistys ja Karunan Urheilijat pitävät huolen aktiviteeteista.

Merellinen Sauvo on laaja alue täynnä luonnonläheisiä ja maisemaltaan näyttäviä asuinpaikkoja. Alueella onkin paljon kesäasukkaita, joista osa on jäänyt etätöihin jopa ympäri vuoden.

Myös tekee laiturilla etätöitä tietokoneella.
Näihin maisemiin lähtisi mielellään etätöihin! © Sami Virta

Sauvo haluaa kuulla asukkaidensa mielipiteen!

Tiesithän, että voit arvioida oman naapurustosi palvelussamme? Arviot antavat tärkeää tietoa uutta asuinpaikkaa etsiville. Lisäksi kunnan päättäjät voivat hyödyntää kuntalaisten ajatuksia alueiden kehittämisessä, joten kannattaa nyt kannattaa kertoa ajatuksesi ja saat äänesi kuuluviin ;) 

Jos asut Sauvossa, käy kirjautumassa Know Your Hoodsiin ja kerro millaista Sauvossa on asua. Jos kerrot kokemuksistasi 6.3.2022 mennessä, osallistut sauvolaisen tuotepaketin ja muutaman muun hyvän mielen palkinnon arvontaan.

Kuva Sauvosta, tekstissä pyydetään asukkaita kertomaan, millaista on asua Sauvossa.
Kerro kokemuksistasi. Klikkaa kuvaa ja siirryt rekisteröitymiseen. Voit jättää kommentin vain omasta asuinalueestasi. © Hoods.fi

“Uskomme, että Know Your Hoodsin ja sinne kerättävien asukkaiden kommenttien avulla saamme kerrottua vetovoimatekijöistämme uskottavasti yhä laajemmalle yleisölle.” -Sauvon kunnanjohtaja Satu Simelius

Mikä on sinulle paras asuinpaikka?

Erilaisiin kuntiin ja niiden naapurustoihin voit tutustua yksityiskohtaisesti hakukoneemme avulla. Unelmien naapurustoa voi hakea esimerkiksi meren ääreltä, pellon laidalta tai kaupunkien keskustoista - riippuen siitä, mikä on juuri sinulle ja elämäntilanteellesi sopivin ratkaisu. Samalla voit perehtyä asuinalueiden omilla sivuilla kiinnostaviin tilastoihin tai lukea tarinoita ja vinkkejä blogista.

Myös muut kuin sauvolaiset voivat jättää arvion asuinpaikastaan. Jos asut Eurassa, Huittisissa, Kaarinassa, Marttilassa, Naantalissa, Raisiossa tai Turussa, käy kirjautumassa Know Your Hoodsiin, jätä arvostelu ja seuraa omien kotikulmiesi kuulumisia! Käy myös kurkkaamassa viereisen naapuruston sivulla, onko ruoho sittenkin vihreämpää rajan toisella puolella.

-Susanna, Know Your Hoodsin vastuullinen toteuttaja

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat jutut:

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)