Tonttia etsimässä? Kaarinan kiinnostavimmat tontit haussa nyt

Susanna | 7.2.2020

Tonttikauppa vilkastuu alkuvuodesta ja kevätauringon ensimmäisten säteiden myötä julkaisimme Kaarinan kaupungin myytävänä olevat tontit Know Your Hoodsiin. Nyt voit tutustua samalla Kaarinan tontteihin ja naapurustoihin, joissa tulevat kodit sijaitsevat. Katsotaanpa mitä on tarjolla.

Kaarinan tontit kätevästi kartalla

Kaarinan kaupunki kaavoittaa jatkuvasti uusia alueita ja tällä hetkellä kaupungilla on tarjolla uusia tontteja ennätysmäärä eli yli 70 kappaletta ympäri kaupunkia. Kehitimme yhdessä Kaarinan kaupungin kanssa (kaupallinen yhteistyö) uuden ominaisuuden Know Your Hoodsiin, eli nyt tontteja etsivä löytää kätevästi kaikki Kaarinan myynnissä olevat tontit myös palvelustamme. Tavoitteemme on helpottaa tonttien etsimistä ja antaa samalla arvokasta lisätietoa naapurustoista, joilla myytävät tontit sijaitsevat.

Tontteihin tutustuminen käy helposti Kaarinan asuinalueiden sivuilla, jotka löydät joko hakukoneemme tai Kaarinan kuntasivun kautta. Aluesivuilla on kartta, jossa näkyy myytävät tontit ja niiden tärkeimmät tiedot. Jos kiinnostut tonteista enemmänkin, pääset siirtymään suoraan Kaarinan tonttien varauspalveluun.

Tontteja ympäri kaupunkia

Vaaleita suuria pientaloja hiekkatien varrella Voivalan asuinalueella Kaarinassa.
Uudisrakentamista Kaarinan Voivalanrannassa. © CYF

Tällä hetkellä omakotitontteja löytyy ympäri kaupunkia, myös suosituilta pientaloalueilta suhteellisen läheltä Kaarinan keskustaa. Voivala-Raadelma on vauhdilla kehittyvä, meren läheisyydessä sijaitseva naapurusto, jonka länsipuolella Rauhalinnassa on tarjolla useampia vapaita tontteja. Kesämäen itäpuolella Hulkkiossa on taas tarjolla tontteja lähes maalaismaisin näkymin.

Myös Piikkiön keskustassa lähellä Pohtionvuoren ulkoilualuetta on myynnissä omakotitontteja, joiden hintataso on jonkin verran Kaarinan keskustan läheisyydessä sijaitsevia alueita edullisempi.

Tutustumiskäynti Kuusiston Empoon

Kaarinassa on useita kivoja naapurustoja ja monissa niissä tontteja tarjolla. Mielestäni kiinnostavimmat tontit löytyy tällä hetkellä kuitenkin Kuusistosta, Lounais-Empon alueelta. Kävin tutustumassa alueeseen tarkemmin, sillä aiemmin olin käynyt Kuusistossa lähinnä ongella, piknikillä tai vierailemassa Kuusiston raunioilla Turussa käyvien ystävien tai perheenjäsenten kanssa.

Kuusiston saarella sikaitseva laituri ja kaislikkoa merinäköalalla aurinkoisena kesäpäivänä.
Kuusisto on suosittu virkistysalue etenkin kesällä. © Kaarinan kaupunki

Kuusiston saaren mantereeseen yhdistävä silta sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kaarinan keskustasta, mutta Kuusistoon saapuessa tuntee välittömästi luonnon rauhoittavan tunnelman. Empon pientaloalueelle on jo rakennettu paljon, mutta omakotiasujilla tuntuu olevan tarpeeksi omaa rauhaa ja luontoa ympärillä. Ehkä siksi tykästyinkin alueeseen niin paljon! Rakennetut alueet tuntuvat omilta pieniltä naapurustoiltaan, mutta niiden ympärille on maltettu jättää tarpeeksi paljon koskematonta luontoa. Myös Kuusiston salmelle on lyhyt matka.

Ilmakuva Kuusiston saarelta, jossa näkyy Empon asuinalueen pientaloja ja runsaasti talvista metsää.
Ilmakuva Empon alueelta Kuusistossa. Metsää on reilusti ympärillä. © CYF

Selvästi monella alueen asukkaista on lapsia ja ympäröivä luonto onkin varmasti monen pienen seikkailijan satumaa. Arkea helpottaa Empossa sijaitseva päivähoitopaikka ja alakoulun 1-2 luokat. Reittioppaan mukaan myytävänä olevien tonttien alueelta matkaa kouluun ja päiväkotiin on teitä pitkin 1,4 km. Sen verran kuitenkin vilkuilin karttaa, että metsän läpi voinee sopivasti oikaisemalla lyhentää reittiä. Lisäksi Kuusistossa voi käydä alakoulun loppuun ja luokat 3-6 sijaitsevat autotietä pitkin n. 3 kilometrin päässä (löysin kyllä varsin houkuttelevan oikoreitin tännekin :D).

Talvinen kuva suurista pientaloista Empon asuinalueella Kuusiston saarella.
Kuusiston Empon omakotitaloja © CYF
Ilmakuva Kuusiston asuinalueen Empon lounaisosista, jossa on moderneja neliskulmaisia valkoisia paritaloja talvella.
Lounais-Empo helmikuussa 2020. Vielä on tilaa rakentaa. © CYF

Täydennysrakentamista Auranlaaksoon

Myynnissä olevien tonttien lisäksi kaupungissa kaavoitetaan jatkuvasti uutta. Kyselin Kaarinan tonteista vastaavilta henkilöiltä mitä kiinnostavia uusia alueita on tulossa. Henna ja Sami vinkkasivat tutustumaan Auranlaakson ja Littoisten rajalla sijaitsevaan Kultanummeen ja siellä Pohjantyttärenkadun varteen suunniteltuun pientalojen korttelialueeseen. Kaarina julkaisi juuri helmikuun Rakenna & Sisusta -messujen alla alueelle myyntiin tulevat 7 tonttia, joiden haku on käynnissä ajalla 12.2.-6.3.2020.

Alue todellakin on uusi, sillä kyseistä Pohjantyttärenkatua ei edes näy vielä suurimmassa osassa karttoja ja suunnistin alueelle risteävän Vetehisenkadun avulla. Tajusin vasta myöhemmin karttaa katsoessani, että Littoistenjärvi sijaitsee vain reilun puolen kilometrin päässä! Muutenkin alueella oli mukavasti suojaavaa metsää jäljellä ja logistisesti alue on erinomainen sekä Kaarinan että Turun keskustaan kulkiessa.

Ilmakuva Littoisten asuinalueelta Kultanummesta, jossa näkyy etualalla rivitaloja, paljon metsää ja Littoistenjärvi.
Näkymä Littoistenjärvelle Kultanummesta. Suosittu virkistysalue on vain lyhyen kävelymatkan päässä. © CYF
Ilmakuva Littoisilta Kultanummesta Pohjantyttärenkadusta. Kuvassa näkyy katu, muutamia kattoja ja metsää talvipäivänä.
Kuvassa vasemmalla uusi Pohjatyttärenkatu, jonka viereen uusi kaavoitettu alue rakentuu. © CYF
Kuva talvisesta Pohjantyttärenkadusta, jossa on katulamput ja ympärillä kuusimetsää.
Pohjatyttärenkadun varteen on kaavoitettu pientalojen tontteja. © CYF

Mihin sinä rakentaisit?

En ole koskaan ajatellut, että olisin henkilö, joka rakennuttaisi (puhumattakaan rakentaisi!) oman talon. Erityisesti Kuusistossa tontteihin ja valmiisiin taloihin tutustuessa tosin taisi syttyä pieni kipinä, sillä olisihan se toisaalta aika hienoa todistaa tyhjän tontin muuntuminen ensin taloksi ja sitten kodiksi. Ainakin ymmärrän hyvin, miksi se on monen unelma.

Oletko katsellut Kaarinan tontteja sillä silmällä tai kenties jo rakentanut Kaarinaan? Kuulemme mielellämme ajatuksia tonttien etsimisestä ja/tai rakentamisen kokemuksista blogin kommenttiosiossa.

-Susanna (ainakin vielä toistaiseksi kerrostaloasukas)

P.S. Kokeile hakukoneemme avulla mikä Kaarinan naapurustoista sopisi sinulle parhaiten.

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)