Littoinen

Kaarina

Littoinen on Littoistenjärven rannalla sijaitseva luonnonläheinen ja suosittu naapurusto, joka on rakentunut 1700-luvulla toimineen verkatehtaan ympäristöön. Littoisten alue on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö, ja sen länsiosa sijaitsee Kaarinassa ja itäosa Liedossa.

Littoistenjärven alue on yksi Turun seudun suosituimmista luontokohteista ja halutuimmista naapurustoista. Littoinen on siitä kiinnostava alue, että sekä järvi että asuinalue jakautuu kahden eri kunnan, Kaarinan ja Liedon, puolelle. Kaarinan Littoinen rajautuu pohjoisessa Littoistenjärveen ja Auranlaaksoon, lännessä Turkuun, idässä Lietoon ja etelässä Helsingin valtatiehen. Viime vuosina Littoistenjärvi on noussut jopa kansainvälisen median mielenkiinnon kohteeksi, sillä järveä on puhdistettu kemiallisesti rehevöitymisen jäljiltä.

Littoisista on nopeat yhteydet läheisiin keskustoihin; Kaarinan keskustaan matkaa on alle 5 kilometriä ja Turun keskusta sijaitee n. 15 minuutin ajomatkan päässä. Molempiin keskustoihin pääsee kulkemaan myös julkisilla kulkuneuvoilla. Alueella on hyvät peruspalvelut, muun muassa peruskoulu ja päiväkoti, monitoimitalo ja terveysasema.

Littoisten rakennuskanta koostuu eri vuosikymmeninä rakennetuista omakoti- ja rivitaloista. Alue on luontoa rakastavien unelmapaikka, sillä asukkaat saavat nauttia Turun seudulla melko harvinaisista järvimaisemista ja kotiovelta lähtevistä kuntoilureiteistä. Littoistenjärvi on suosittu uimapaikka sekä kesäisin että talvisin, sillä sen rannalta löytyy hiekkarantoja sekä avantouintipaikka Villa Järvelä. Talvikelien salliessa Littoistenjärvelle tehdään latuja ja luisteluratoja.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
järven läheisyydessä
metsän reunalla
pellon laidalla
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
tontteja
uudiskohteita

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen
puutaloalue

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 19 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 7 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 89 % vuokralla 9 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

39 vuotta
Leaflet | ...

10 km Turun keskustaan