Inkoinen

Raisio

Inkoisten puistomainen pientaloasuminen Turun rajalla houkuttelee etenkin lapsiperheitä. Alueella on virkistävät ulkoilumahdollisuudet metsäisillä poluilla - unohtamatta vastarannalla olevaa valloittavaa venesatamaa.

Inkoinen on Raision eteläpuolella sijaitseva kaupunginosa, joka rajautuu etelässä Turkuun. Alueen kulkuyhteydet ovat kätevät moneen suuntaan, sillä pääväylät Nesteentie ja Naantalintie kulkevat alueen rajoilla. Lyhimmällään Inkoisista kertyy matkaa Raision keskustaan muutama kilometri ja Turun keskustaan noin 8 kilometriä. Lisäksi alueen merkittävä työllistäjä, Meyerin telakka, sijaitsee 5 min ajomatkan päässä. Alueen asukkaiden on kätevää hyödyntää Turun seudun joukkoliikenne Föliä liikkumiseen.

Inkoinen on pääasiassa pientalovaltainen alue, jossa hoidetut puutarhat ja ympäröivä luonto lisäävät viihtyvyyttä. Inkoisten keskivaiheilla Turun rajan tuntumassa kohoaa lisäksi Metsäaron kerrostaloja, joiden vieressä on lapsiperheiden iloksi päiväkoti. Inkoisten erikoisuus on sen länsipuolella sijaitseva tunnelmallinen Krookilan kylä, jonka kotiseutukeskuksen maalaisympäristössä voi järjestää vaikkapa perhejuhlia. Krookilassa toimii myös aktiivinen kesäteatteri.

Alueella asuvien perheiden ei tarvitse huolehtia pienten lasten pitkistä koulumatkoista, sillä metsäisen luonnon ympäröimänä Krookilan koulu tarjoaa opetusta kahdelle ensimmäiselle vuosiluokalle. Arjen asiointi hoituu näppärästi lyhyen matkan päässä olevassa Raision keskustassa.

Inkoinen on ulkoilijan unelma, sillä naapurustossa on useita metsäisiä puistoja lenkkipolkuineen. Lisäksi asukkaiden on helppoa nauttia meren läheisyydestä – viereisestä naapurustosta Nuorikkalasta saa alkunsa Raisionlahtea kiertävä Uikkupolku, jonka varrella voi nauttia rehevistä merenrantalehdoista ja Raisionlahdella oleskelevien satojen lintulajien bongaamisesta. Yksi Suomen suurimmista vapaa-ajan venesatamista tarjoaa vaihtoehtoja vapaa-aikaan vastarannalla, Kaanaan kaupunginosassa.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla
meren äärellä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja
pienkerrostaloja

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 44 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 32 % alle 14-vuotiaat 16 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 68 % vuokralla 31 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

43 vuotta
Leaflet | ...

8 km Turun keskustaan