Vireä Nousiainen yhdistää luonnon rauhan ja reippaan talkoohengen

Anna | 24.3.2022

Vehreä ja yhteisöllinen Nousiainen on liikkujan unelma, jossa retkeilyreitit lähtevät kotipihalta ja kaunis maalaismaisema hurmaa vuodenajasta toiseen. Ulkoilun lomassa myös nauru on herkässä, kun aktiiviset kuntalaiset järjestävät tapahtumia. Voimmekin iloiten kertoa, Nousiaisten kunta liittyi mukaan naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin 24.3.2022! Tutustu kanssamme elämään Nousiaisissa. Julkaisun yhteydessä käynnistyy myös valokuvakisa, jonka teemana on Elämää Nousiaisissa 2020-luvulla. Selaa blogin loppupuolelle lukeaksesi kisan ohjeet.

Ilmakuva Nousiaisten kirkosta
Tervetuloa Nousiaisiin! © hoods.fi

Aktiivista elämää lähellä Turkua

Ilmakuva Nousiaisten keskustasta
Nousiaisten keskustassa on hyvät lähipalvelut. © hoods.fi

Toivotamme Nousiaisten kunnan lämpimästi tervetulleeksi naapurustojen hakupalvelu Know Your Hoodsiin! Nousiainen on elinvoimainen kunta Varsinais-Suomessa, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Turusta. Nousiaisissa on myös tarjolla sijaintiinsa nähden edullisia tontteja niin retkeilyreittien lähellä kuin maaseudun rauhassa.

Kun Nousiaisten kunnan vapaa-aikatoimen päälliköltä Jouni Kangasnimeltä kysyy Nousiaisten vetovoimatekijöistä, hän nostaa esiin erityisesti kunnan yhteishengen ja liikuntamahdollisuudet:

"Nousiaisissa on erityistä modernit ja monipuoliset urheilumahdollisuudet, kylien innokas talkoohenki ja erinomainen sijainti suhteessa Turkuun. Unohtamatta kiinnostavia ja edullisia tontteja omasta kodista unelmoiville. Näistä ja monista muista kunnan hyvistä puolista haluamme kuulla myös kuntalaisilta. Siksi kannustamme heitä osallistumaan niin kuvakisaan kuin jättämään arvion omasta asuinalueestaan.” -Vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi

Potentiaalisia muuttajia kiinnostaa erityisesti paikallisten tuntemus alueesta. Mikäli asut Nousiaisissa, voit jättää arvion omasta asuinalueestasi Know Your Hoodsiin. Järjestämme yhdessä Nousiaisten kunnan kanssa myös valokuvakilpailun, jossa asukkaat pääsevät kertomaan kuvin, millaista elämä Nousiaisissa on 2020-luvulla!

Kerromme lisää valokuvakilpailusta ihan pian, mutta lue sitä ennen, kuinka kiinnostavia asuinalueita tässä viehättävässä kunnassa onkaan.

Pitkospuut järven rannalla metsäisellä polulla
Kurjenrahkan polut kutsuvat retkeilemään. © hoods.fi

Maaseudun rauhaa, mutta ei koskaan tylsää

Nousiaisten keskusta tarjoaa asukkailleen paitsi laadukkaat lähipalvelut vain noin vartin matkan päässä Turusta, myös loistavat urheilumahdollisuudet ja vehreät metsäpolut. Keskustan asukkaat voivatkin halutessaan lähteä marjastamaan vaikka omalta takapihaltaan, tai saada hien pintaan uudella Nouste Areenalla!

Omakotitaloja Nousiaisissa mäntymetsän ympäröimänä
Karhunperkon uusia koteja metsäisillä tonteilla. © hoods.fi

Kirkonseutu sijaitsee historiallisessa perinnemaisemassa Hirvijoen varrella. Vanhan harmaakivinen kirkko seisoo komealla paikalla niittyjen ja laiduntavien lampaiden ympäröimänä. Nousiaisten keskustan palvelut ovat pyöräilymatkan päässä, mutta Kirkonseudulla on myös oma koulu ja päiväkoti. Samalla Turkuun hurauttaa vain noin vartissa - mikäli näistä maisemista nyt tohtii minnekään lähteä!

Pyhän Henrikin kivikirkko ja haustausmaa kuvattuna ilmasta.
Kirkonseudulta pääsee kätevästi pyörällä Nousiaisten keskustaan. © hoods.fi

Nousiaisten itäosassa sijaitseva Valpperi on Varsinais-Suomen vuoden kylä 2021, eikä ihme, sillä se tunnetaan upeista ulkoliikuntamahdollisuuksista sekä talkoohengestä. Kuhankuonon ja Kurjenrahkan retkeilyreitistöt sijaitsevat aivan valpperilaisten takapihalla, ja monet Valpperin laadukkaista ulkoilupaikoista ovat aktiivisten asukkaiden työn tulosta. Valpperissa toimii myös elinvoimainen kyläkoulu, jossa oppilaat pääsevät ulos luontoon oppimaan viikottain!

Rantasauna ja uimapaikka Valpperissa
Valpperissa upeista ulkoilumahdollisuuksista ei ole pulaa. © hoods.fi

Know Your Hoods tutustui Vuoden 2021 kylä Valpperin ulkoilupaikkoihin ja talkoohenkeen viime syksynä blogissa!

Nousiaisten keskustan pohjoispuolella sijaitseva Fatijokilaakso koostuu monista kylistä, joilla on vahva oma identiteettinsä ja historia. Asukkaat voivat osallistua aktiivisten kyläyhdistysten järjestämään toimintaan, mutta myös Nousiaisten keskustan palveluiden pariin pääsee hetkessä. Asukkaat saavat ihailla romanttista maalaismaisemaa – metsien täplittämiä peltoja ja kallioisia kukkuloita, joilta katsella oman kylän elämää.

ilmakuva Fatijokilaaksosta, jossa näkyy omakotitalo peltojen keskellä
Fatijokilaakso tarjoaa rauhaa lähellä palveluita. © hoods.fi

Kaisela-Paijulan alue on pienten kylien täplittämää mutta samalla eläväistä ja aktiivista maaseutua, jossa voi nauttia sekä kulttuurista että luonnosta. Elämä maaseudun ympäröimänä on ehkä rauhallista, mutta ei koskaan tylsää: Aliskulman kyläyhdistyksen remontoima Vanhalla asema ja Nuttarlan makasiiniteatteri täyttyvät säännöllisesti tanssilla, teatterilla ja muilla tapahtumilla! Jopa 8 km:n mittainen Sudenpolku sen sijaan vie luonnon helmaan vilkkaan juhlahumun jälkeen. Täällä on myös monia yrityksiä, joten työpaikkakin saattaa löytyä läheltä.

Ilmakuva Kaisela-Paijulan alueesta Nousiaisissa
Kaisela-Paijulassa on hyvät yhteydet ja luonto lähellä. © hoods.fi

Elämää Nousiaisissa 2020-luvulla -valokuvakisa

Kuvassa lampaita lepotauolla.
Kerro kuvalla elämästä Nousiaisissa ja osallistu kilpailuun! © Hoods.fi

Nousiaisten liittymistä osaksi Know Your Hoodsia juhlistetaan valokuvakilpailulla, jonka teemana on "Elämää Nousiaisissa 2020-luvulla". Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja nyt haluaisimmekin teidän kertovan kuvin, miltä elämä Nousiaisissa tuntuu ja erityisesti näyttää! Uskomme, että Nousiaisten asukkaat osaavat kertoa sen parhaiten.

Kiinnostavimmat kuvat valitaan finaaliin ja yleisö päättää lopulta voittajan. Pääpalkinto on todellakin tavoittelemisen arvoinen; vapaa kuntosalin käyttö vuodeksi saman talouden jäsenille. Lisäksi arvotaan leffalippuja. Parhaat kuvat pääsevät osaksi Nousiaisten sivuja Know Your Hoodsissa.

Ohjeet osallistumiseen

Osallistu kuvalla, jonka olet ottanut Nousiaisissa ja joka sopii kilpailun teemaan "Elämää Nousiaisissa 2020-luvulla". Lisää kuvan yhteyteen kuvausaika ja -paikka, sekä mielellään kuvaan liittyvä tarina. Osallistu enintään 5 kuvalla.

Milloin: Jätä kuvasi kilpailuun viimeistään 23.4.2022.

Voit osallistua kolmella eri tavalla, eli valitse näistä itsellesi sopivin:

 1. Sähköposti: Lähetä kuvasi osoitteeseen info@hoods.fi
 2. Instagram: Lisää Instagramissa julkisen profiilin kuvan yhteyteen #elämäänousiaisissa Huom! Jotta voit osallistua, Instagram-tilisi tulee olla julkinen.
 3. Facebook: Lisää kuva @knowyourhoods:in Facebook-sivulla valokuvakisan postauksen kommenttiosioon. Postaus on kiinnitetty sivun yläreunaan.

Voittajien valinta ja palkinnot

 • Finaaliäänestys: Julkaisemme finalistit, eli mielestämme parhaat kuvat blogissamme 5.5.2022, jonka jälkeen lukijat saavat äänestää suosikkiaan ajalla 5.5.-15.5.2022. Eniten ääniä blogin kommenttiosiossa saanut kuva voittaa. Voittajan lisäksi myös 2. ja 3. sijalle tulleet palkitaan sekä raadin suosikki.
 • Voittajan julkaisu: Voittaja julkaistaan 20.5.2022 Know Your Hoodsin some-kanavissa ja blogissa. Lisäksi parhaat kuvat pääsevät osaksi Nousiaisten sivuja täällä Know Your Hoodsissa.
 • Palkinnot:
  • Äänestäjien suosikki: Kuntosalikortti koko perheelle 1. vuodeksi
  • 2. ja 3. sija: 2 kpl leffalippuja/voittaja
  • Tuomariston suosikki: 2 kpl leffalippuja
  • Äänestäjän palkinto: 2 kpl leffalippuja
Auringonlasku peltojen yllä.
Onko Nousiaisissa parasta upeat auringonlaskut? © Hoods.fi

Kilpailun ehdot

 • Valokuvien tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajilla.
 • Kilpailun järjestää Know Your Hoods ja Nousiaisten kunta.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneiden valokuvia ja kuvatekstejä tätä valokuvauskilpailua koskevissa julkaisuissa omissa verkkopalveluissaan ja kanavissa (esim. some) siten, että valokuvaaja on aina mainittu kuvan yhteydessä.
 • Know Your Hoodsilla on oikeus rajata kuvaa Instagramiin sopivaksi finaalia varten. Blogin finaaliäänestyksessä kuva julkaistaan alkuperäisessä muodossa.
 • Jos haluat valokuvan tekijänoikeuksien yhteydessä mainittavan jonkin muun nimen kuin nimesi Facebookissa tai nimimerkkisi Instagramissa, sisällytä tieto valokuvan postauksen yhteyteen.
 • Jättämällä valokuvan kilpailuun vakuutat, että sinulla on oikeus käyttämääsi kuvamateriaaliin ja sen levittämiseen eikä se loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia ja/tai yksityisyyden suojaa.
 • Jos kuvissa on tunnistettavissa oleva henkilö, kuvaaja on vastuussa siitä, että henkilö on antanut suostumuksensa valokuvan ottamiseen ja valokuvan kilpailuun lähettämiseen. 
 • Kilpailuun voivat osallistua 12 vuotta täyttäneet henkilöt, alaikäiset vanhempien/huoltajan suostumuksella.
 • Järjestäjät voivat halutessaan valita ylimääräisiä voittajakuvia. 
 • Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun enintään 5 kuvalla. Jos yksi henkilö on toimittanut useamman kuin 5 kuvaa, osallistuvat 5 ensimmäiseksi toimitettua kuvaa kilpailuun.
 • Kilpailun voittajille ilmoitetaan voitosta sen kanavan kautta, jolla hän on osallistunut kilpailuun. Voittajalla on kaksi vuorokautta aikaa vastata viestiin, jonka jälkeen kilpailun järjestäjät voivat valita toisen voittajan.
 • Kokonaiskilpailun voittajakuvista ja/tai kuvaajasta voidaan tehdä juttu järjestäjän blogiin ja some-kanaviin. Lisäksi voittajakuva voidaan mahdollisesti julkaista paikallisissa medioissa.
 • Kilpailuun osallistuvien kuvien tulee olla hyvän maun mukaisia, eivätkä ne saa rikkoa kenenkään oikeuksia tai halventaa ketään. Kilpailun järjestäjällä on oikeus poistaa tätä sääntöä rikkovat kuvat kilpailusta.
 • Yksittäinen kilpailija voidaan poistaa kilpailusta, jos hän rikkoo huomautuksesta huolimatta sääntöjä.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus muokata kilpailun sääntöjä tarvittaessa, kuitenkin viestien muutoksista sosiaalisen median kanavissa.

Onnea kilpailuun!

Mikä on sinulle paras asuinpaikka?

Erilaisiin kuntiin ja niiden naapurustoihin voit tutustua yksityiskohtaisesti hakukoneemme avulla. Unelmien naapurustoa voi hakea esimerkiksi meren ääreltä, pellon laidalta tai kaupunkien keskustoista - riippuen siitä, mikä on juuri sinulle ja elämäntilanteellesi sopivin ratkaisu. Samalla voit perehtyä asuinalueiden omilla sivuilla kiinnostaviin tilastoihin tai lukea tarinoita ja vinkkejä blogista.

Myös muut kuin noustelaiset voivat jättää arvion asuinpaikastaan. Jos asut Eurassa, Huittisissa, Kaarinassa, Marttilassa, Sauvossa, Naantalissa, Raisiossa tai Turussa, käy kirjautumassa Know Your Hoodsiin, jätä arvostelu ja seuraa omien kotikulmiesi kuulumisia! Käy myös kurkkaamassa viereisen naapuruston sivulla, onko ruoho sittenkin vihreämpää rajan toisella puolella.

-Anna

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat jutut:

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)