Hirvensalo-Kakskerrassa eletään meren äärellä

Susanna | 15.6.2020

Kesällä on aikaa inspiroitua lähiympäristöstä! Toteutamme kesällä 2020 Turun naapurustoviikot, eli esittelemme viikottain yhden Turun suuralueista ja siihen kuuluvat kiinnostavat naapurustot. Mikä muu alue sopisikaan juhannusviikolle paremmin kuin merellinen ja saaristoelämää henkivä Hirvensalo-Kakskerta?

Hirvensalo-Kakskerran suuralue

Turun kaupungista löytyy yhteensä 87 kaupunginosaa, joten kaupunki on palvelutyön helpottamiseksi jakanut asuinalueet yhdeksään suuralueeseen. Hirvensalo-Kakskerta muodostaa ehkäpä yhtenäisimmän suuralueen saaristomaisen tunnelmansa ansiosta. Alue muodostuu kolmesta pääsaaresta (Hirvensalo, Satava ja Kakskerta) ja useista ympäröivistä pienistä saarista.

Mistään ihan pienestä saariston asutuskeskittymästä ei kuitenkaan ole kyse, sillä alueella asuu jopa 10 000 turkulaista. Harva asukas kaipaa erikseen kesämökkiä, sillä etenkin merelliset aktiviteetit ovat lähellä ja niin satamia kuin uimarantojakin on useampia. Hirvensalon puolella on pääasiassa pientalojen keskittymiä ja uudisrakentamista. Satavassa ja Kakskerrassa asuminen on sen sijaan väljempää ja maaseudun tunnelma on käsin kosketeltavissa.

Ilmakuva Kakskerrasta. Etualalla Kakskerran järvi, saari ja taustalla siintää meri.
Kakskerrassa saa asua väljästi joko saaren keskellä sijaitsevan järven tai saarta ympäröivän meren rannalla. © CYF

Asukkaiden kokemuksia Hirvensalosta ja Kakskerrasta

Turun suuralueet kilpailivat täällä meidän blogissa toukokuussa 2020 parhaan alueen tittelistä ja Hirvensalo-Kakskerta kiilasi kolmannelle sijalle 14 % äänisaaliilla. Voittajaksi kruunattiin Keskustan suuralue 26 %:n äänisaaliilla ja toiselle sijalle kiilasi täpärästi Skanssi-Uittamo 15 %:lla äänistä. Keräsimme videolle asukkaiden tunnelmia ja mietteitä Hirvensalo-Kakskerran naapurustojen parhaista puolista.

Haluatko tutustua tarkemmin alueeseen?

Jos haluat tutustua paremmin alueeseen, on meillä Know Your Hoodsissa omat naapurustosivut Hirvensalolle ja Satava-Kakskerralle. Sivuilta löydät mm. kuvauksen alueiden ominaispiirteistä, valokuvia, tilastotietoja ja palveluja kartalla.

Pientaloasutusta Hirvensalossa vihreän niityn äärellä.
Hirvensalon rauhallinen ja luonnonläheinen pientaloalue. © CYF

Mikä ihmeen naapurustoviikot?

Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestämme 1.6.2020 alkaen 10 viikkoa kestävän Turun naapurustoviikot-tapahtumasarjan. Esittelemme Turun naapurustoja kuvien, videoiden ja asukkaiden tarinoiden avulla täällä blogissa sekä meidän Facebook- ja Instagram-sivuilla.

EDIT 14.9.2020 Naapurustoviikkojen aikana olemme tutustuneet Hirvensalo-Kakskerran lisäksi KeskustanSkanssi-UittamonVarissuo-LausteenNummi-HalisenRunosmäki-Raunistulan, Länsikeskuksen, Pansio-Jyrkkälän ja Maaria-Paattisten suuralueisiin.

Järjestimme myös kaksi naapurustosuunnistusta, joissa kaupunkilaiset
pääsivät tutustumaan paremmin omaan kotikaupunkiinsa etsimällä rasteja ja vastaamalla kysymyksiin. Turun naapurustosuunnistus sijoittui keskustan alueelle ja Turun naapurustosuunnistus osa 2 Länsikeskuksen alueelle. Seuraa Know Your Hoodsin Facebook- ja Instagram-sivuja saadaksesi tiedon tulevista suunnistuksista!

-Susanna & Know Your Hoodsin tiimi

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Hanna

Hirvensalossa on niin kauniit maisemat!

8.4.2021 17:17Vastaa
2 0