Ken on heistä kaikkein kaunein? - Ystävänpäivän vaaleanpunaiset talot

Susanna | 14.2.2020

Keräsimme Ystävänpäivän kunniaksi Turun ja Kaarinan asuinalueilta suloisimmat vaaleanpunaiset talot ilahduttamaan juhlapäivää ja piristämään synkäksi jäänyttä talvikautta. Lukijat saivat äänestää suosikkiaan.

Olemme valokuvanneet ahkerasti Kaarinan ja Turun asuinalueilla ja aina välillä kameraan on ikuistunut maisemasta korostuvia vaaleanpunaisia taloja. Osasta näistä taloista tulee paikoin mieleen Hannun ja Kertun tarinasta tuttu herkuin koristeltu piparkakkutalo. Toivon mukaan talot kuitenkin kätkevät sisäänsä pahan noidan sijasta asuinpaikkaansa tyytyväisiä asukkaita.

Suosikki selvillä

EDIT 18.2. Lukijat saivat äänestää kauneinta tai muuten vain kivointa taloa ystävänpäiväviikonloppuna eli 14.-16.2.2020. Äänestyksen yhteydessä pyydettiin kertomaan suosikkitalo ja lyhyt perustelu valinnalle. Osallistujien kesken arvottiin ystävänpäivän kunniaksi leffaliput kahdelle. Blogin kommentointi reistaili jonkin aikaa, joten hyväksyimme myös sähköpostilla tulleet äänet. Rullaa blogia eteenpäin ja löydät voittajan :) Oletko samaa mieltä?

Linkkasimme jokaiseen kuvaan myös kyseisten naapurustojen omat sivut täällä Know Your Hoodsissa, jos haluat tutustua asuinalueisiin tarkemmin.

1. Puutalo Pohjolassa

Vaaleanpunainen puinen omakotitalo aurinkoisena päivänä Turussa Pohjolan asuinalueella.
Turun Pohjola © CYF

Turun Pohjola on täynnä upeita vanhoja puutaloja, jotka erottuvat edukseen etenkin kauniina kesäpäivinä. Kuvan talo tosin erottuu edukseen säästä riippumatta.

2. Hempeää tunnelmaa jokirannassa

Aurajokirannassa kesällä vanha vaaleanpunainen rakennus, jossa parveke toisessa kerroksessa. Rannassa on myös lehmuksia, muutama ihminen ja pyöräilijä.
Turun keskusta © CYF

Aurajoen varsi on Turun keskustan todellinen sydän ja nämä 'tois pual jokke' sijaitsevat pastellinväriset talot jaksavat ilahduttaa ohikulkijoita.

3. Harjakatto Auranlaaksossa

Hiekkatien varrella Kaarinassa Auranlaakson asuinalueella syksyisenä iltana suuri vaaleanpunainen omakotitalo, jossa on harjakatto ja koristeelliset ikkunat.
Kaarinan Auranlaakso © CYF

Kaarinan Auranlaakso on kiehtova sekoitus uutta ja vanhaa. Tämä harjakattoinen talo yrittää parhaansa piilotella rauhallisen kadun varrella, mutta ei meidän iloksemme aivan onnistu yrityksessään. Talon etuosan pieni ikkuna kruunaa talon suloisuuden.

4. Pientalo Piikkiössä

Kaarinan Piikkiössä sijaitsevan puisen rivitalon edessä on muutamia puita ja katulamppu.
Kaarinan Piikkiö © CYF

Piikkiö liittyi osaksi Kaarinaa vuonna 2009 ja Piikkiön keskustasta löytyy perinteisiä pientaloalueita runsaine puutarhoineen. Kuvan talo on hyvin suomalainen; ei pröystäile ja on pelkistetyn kaunis.

5. Korkeuksiin kurkottava puutalo Pohjolassa

Aurinkoisen kadun varrella Turussa Pohjolan asuinalueella on monta värikästä puutaloa rivissä peräkkäin. Tielle on myös pysäköity muutama auto.
Turun Pohjola © CYF

Yritimme valita kuvista yhden talon per asuinalue, mutta emme voineet jättää tätä toista kaunotarta Pohjolasta ulos kisasta. Kyseinen tienvarsi värikkäine puutaloineen onkin yksi Turun kauneimmista kadunvarsista. Haluaisin erityisesti päästä kurkkaamaan, miltä tämän talon ullakolla näyttää.

6. Portsan perinteistä tunnelmaa

Mukulakivikadun varrella on vaaleanpunainen ja keltainen puutalo ja pysäköityjä autoja Turun Port Arthurin asuinalueella.
Turun Portsa © Suvi

Port Arthur eli tuttavallisemmin Portsa on tunnettu tunnelmallisista rivitalomaisista puutaloistaan. Tämäkin viehättävä vaaleanpunainen talo on todistanut mitä mielenkiintoisempia tarinoita vuosikymmenten ajan.

7. Raunistulan puutalo

Vaaleanpunainen ja keltainen puutalo Turussa Raunistulan asuinalueella.
Turun Raunistula © CYF

Turun Raunistula on keskustan läheisyydessä sijaitseva puutalovaltainen alue, jonka kaduilla kulkiessaan unohtaa elävänsä 2020-lukua. Kuvan talo paistattelee päivää Aurajoen läheisyydessä ja yläkerran erkkeri kruunaa suloisen kokonaisuuden.

8. VOITTAJA: Vasaramäen karkki

Vaaleanpunainen talo, asfalttitie ja tuuheat pensasaidat Turussa Vasaramäen asuinalueella.
Turun Vasaramäki © CYF

Erityisesti tämä Turun Vasaramäen harjakattoinen talo on kuin karkki. Pienet ikkunat tuovat ilmettä talon julkisivuun. Vasaramäen puutarhamaiselta asuinalueelta löytyy muutenkin kiinnostavia taloja eri vuosikymmeniltä rehevine puutarhoineen.

Siispä Vasaramäen karkki oli heistä kaikkein kaunein

Oletko samaa mieltä vai oliko joku muu taloista mielestäsi nätimpi? Voit edelleen jättää kommenttisi blogin kommenttiosioon. Seuraa Facebook– ja Instagram-sivujamme, niin kuulet ensimmäisten joukossa seuraavista äänestyksistä ja muista kivoista asuinalueiden tarinoista.

Ja tietenkin se tärkein, eli hyvää ystävänpäivää ihan jokaiselle päivälle. <3

- Susanna

Jos olet kiinnostunut tutustumaan tarkemmin Kaarinan ja Turun asuinalueisiin, kokeile naapurustojen hakukonettamme ja tee löytöjä.

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Hessu

7. Koska on söpö ja kaunis tarpeeksi kaukana mutta tarpeeksi lähellä.

14.2.2020 17:39Vastaa
0 0
Suvi

Äänestän vaaleanpunaista taloa numero 1! Pohjolassa on monta tunnelmallista puutaloa ja erityisesti mansardikattoiset puhuttelevat minua. Ihailen tätä taloa aina, kun pyöräilen sen ohi tanssitunnille!

14.2.2020 17:41Vastaa
0 0
Eija

Kuva 1. Vaalenpunainen huvila on upea!

14.2.2020 18:55Vastaa
0 0
Johanna

Numero 8. Se on vaan niin söpö.

14.2.2020 19:05Vastaa
1 0
Taija

8. Vasaramäen karkki.
Voin vaan kuvitella kuinka ihana yläkerran huone on, kun on tuollaiset ikkunat.

14.2.2020 21:21Vastaa
1 0
Kati

5 – koko katu on niin suloinen näky 🧡

15.2.2020 7:47Vastaa
0 0
Karo

Nro 5. Olen aina halunnut muuttaa Pohjolankadulle omaan Huvikumpuun, vielä parempi jos se olisi vaaleanpunainen 🙂

15.2.2020 12:10Vastaa
1 0
Elina Emilia

Talo nro 2 ☺

15.2.2020 19:22Vastaa
1 0
Hely

Kaikki ovat kauniita, mutta numerossa 1 eli Pohjolan talossa on niin kaunis profiili, että äänestän sitä voittajaksi.

15.2.2020 22:06Vastaa
0 0
Heli

1.Pohjolan talon valitsin suosikiksini kuvan mansardikaton takia ja upea kokonaisuus muutenkin tämä 😊

15.2.2020 22:48Vastaa
0 0
Jaana

Ehdottomasti Vasaramäen karkki eli 8. Kuljen kyseisen talon ohi useasti koirani kanssa ja haaveilen asuvani joskus vielä samanlaisessa ❤️

16.2.2020 13:34Vastaa
0 0
Minä

Numero 8. Numero 3 myös.

16.2.2020 16:59Vastaa
0 0