Varissuo-Lauste: suburban living surrounded by nature

Susanna | 1.7.2020


Turku Neighborhood Weeks campaign has reached its 4th destination and it's time to take a peek on Varissuo-Lauste region in Eastern Turku. The region includes both international apartment blocks and idyllic suburbs with detached houses. We'll introduce unique neighborhoods located in the City of Turku during the summer of 2020.

The City of Turku is divided in 9 regions. We collected people's thoughts about Varissuo-Skanssi and made a video about for your inspiration. Unfortunately the subtitles are only in Finnish, but we'll hope you enjoy the scenary. :)The whole blog post is also written in Finnish. If you'd like to practise the language or use Google Translate, you can read the Finnish blog post here.

-Susanna & Know Your Hoods team


Discussion

Leave a comment

Please participate the discussion with good manners. Innapproriate content will be removed.

Newsletter subscription

*) Required field

The email will be used to fetch your avatar from the Gravatar service.

Comments

Jouni

Eksyin 6 vuotta sitten Varisuolle kahville. Muutin samalla. Juu en tiennyt sitä. Seuraavana päivänä mentiin kihloihin. Samalla reissulla olen. Yhteis elämä jatkuu. 😻
Yhteisiä harrastuksia tullut lisää. Ja uusia harrastuksia tullut. Matkan varrella. Ihata naapurit. Joko päivä näkee uusia. Suosittelen edelleen muillekin muuttoa tälle alueelle.

2.7.2020 17:30Vastaa
4 0
Irene

Minun mielestä Lauste ei ole kovin tiiviisti rakennettu, ainakaan 70-luvulla rakennetut talot. Paljon tiiviimpää uudisrakentamista näkee lähempänä keskustaa! Julkisivujakin on täällä korjattu monissa taloyhtiöissä ja sisätilat ovat yhtä moderneja kuin uusissa kerrostaloissa. Minulla on vaatehuone! Ei ole päivääkään kaduttanut, että integroin itseni tänne. (Ylemmyydentunnossako odotamme automaattisesti, että maahanmuuttajataustaisten täytyy sulautua meihin kantaväestöön kuuluviin, muuttua meidän kaltaisiksi?) Pitikö ottaa nämä maahanmuuttajataustaiset tähän, ehkä. Se on kuitenkin osa Laustetta, mutta ei tee aluetta huonommaksi vaan päinvastoin. Menemällä erinäköisten sekaan, pelot ja ennakkoluulot hälvenevät. Minullekin tämä on ollut aivan uusi tilanne ja on jännittänytkin.
Alue on siisti, kiitos asukkaiden ja aluetta hoitavien huoltoyhtiöiden. Ei kuulu rappukäytävässäni myöskään häiriöääniä, ainoastaan normaalia asumiseen liittyvää.
Toivon, että Lausteella säilyisi koulu ja kirjasto saataisiin takaisin!
Alueen ruokakaupassa ja ravintoloissa on mukava asioida.
Ilahdun aina, kun vastaan tulee lapsiperheitä ja lasten ääniä kuuluu leikkipaikoilta! Kaikki lapset muuten kirkuvat samalla tavalla ja yhtä kovaa, oli ihon väri mikä tahansa : )

6.12.2021 11:23Vastaa
1 0
Ninna | Hoods.fi

Hei Irene! Kiitos erittäin kattavasta näkemyksestä Lausteen naapurustoon. 🙂 Olen samaa mieltä kanssasi, että talojen rakentamisessa on todellakin otettu huomioon väljyys niiden välillä!

Mielestäni on hyvä, että nostit esiin kysymyksen monikulttuurisuudesta. Monikulttuurisuus puhuttaa paljon Lausteella ja Varissuolla. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että alueen asukkaat kertovat aitoja kokemuksiaan. Erilaiset kulttuurit ovat suuri rikkaus ja voimme parhaimmillaan oppia toisiltamme paljon. 🙂

Lauste ja sen viereiset naapurustot Huhko ja Vaala ovat sen verran suosittuja alueita lapsiperheiden keskuudessa, että olisi hurja ratkaisu poistaa sieltä koulu kokonaan. Toivotaan parasta sen suhteen!

14.12.2021 12:46
0 0
Ninna | Hoods.fi

Kurkkasinkin, että päätös Lausteen koulusta on jo tehty ja uutta koulua suunnitellaan Lausteeseen: https://yle.fi/uutiset/3-12129020 Hurraa! 🙂

14.12.2021 12:58
1 0
Irene

Kiitos Ninna tuosta linkistä, jossa kerrottiin päätöksestä. En ollut nähnyt vielä tietoa, koska olen toistaiseksi vähän ”kaksoiskuntalainen”. Todella hyvä uutinen! Koulun lakkauttaminen olisi ollut sama kuin tepselin irroitus seinästä ja mentäisiin tyhjenevän akun varassa. Reppuselkäisiä lapsia näkyy sitten pian täällä toisessa päässä, kivaa! Haluisin olla heittelemässä karkkeja sitten, mutta se ei ole ehkä ihan sopivaa : )

13.3.2022 15:34Vastaa
1 0
Ninna | Hoods.fi

Todella hyvä uutinen tosiaan! 🙂

14.3.2022 8:40
0 0