Kaarinalainen valokuvaaja Jari Kouvo paljastaa suosikkikohteensa Turun seudulla

Ninna | 21.5.2020

Kaunis kevät -kilpailun voittaja Jari Kouvo valokuvaa mielellään lähiympäristöään ja kertoi meille suosikkikohteistaan Turussa ja Kaarinassa. Kurkkaa myös, mikä on valokuvaajan mielestä parasta hänen omassa naapurustossaan Kuusistossa.

Jari Kouvo voitti keväällä järjestetyn Know Your Hoodsin Kaunis Kevät -valokuvakilpailun upealla ja maalauksen omaisella kuvallaan Hepokullan Kalmasvuorelta. Halusimme tietää, mitkä ovat tämän taideteoksen ottaneen valokuvaajan suosikkikohteita sekä -kuvia. Kysyimme myös, millaisena Jari kokee oman pitkäaikaisen naapurustonsa, Kuusiston.

Valokuvaaja Kaarinasta Kuusiston saarelta

Jari on asunut Kuusistossa kauemmin kuin missään muualla, melkein puolet elämästään. Kuusiston saari on monelle tunnettu paikka upean luontonsa ja Piispanlinnan raunioiden johdosta.

“Kuusisto on harvaan asuttu saari. Täällä asutaan ihmisen kokoisesti omakotitaloissa ja rivareissa. Rantaviivaa ja kesämökkejäkin kymmenen kilometriä pitkällä saarella on paljon”, Jari kuvailee naapurustoaan.

Näkymä Kuusistonsalmelle
Näkymä Kuusistonsalmelle. © Jari Kouvo

“Parasta Kuusistossa on monipuolinen luonto. Saaressa on mm. pari sataa kaurista. Vapaata luontoa löytyy niin paljon, ettei täällä tarvitse kulkea jatkuvasti samoja polkuja. Historiaakin täältä löytyy”, Jari kertoo.

Kuusiston valokuvauskohteiden helmi

Monipuoliselta luonnonläheiseltä saarelta löytyy erinomaisia valokuvauskohteita. Jarin mielestä Kuusiston paras kuvauskohde on Kuusistonsalmi. 

“Kuusistoon tullaan mantereelta kapean Kuusistonsalmen yli. Salmi on kuin leveä suora joki. Sillalta onkin vapaa näkyvyys 10 km päässä olevalle Kakskerran kirkolle. Kuusistonsalmen maisema on usein niin kaunis, että minun on vaikea päästä sillan yli pysähtymättä ja nappaamatta kuvaa. Näkymä vaihtelee uskomattomasti sen mukaan mistä suunnasta aurinko paistaa ja tietysti vuodenajan mukaan. Kuusistonsalmi on suosikki kuvauskohteeni ainakin kuvien määrästä laskettuna”, Jari kertoo.

Kuusistonsalmen auringonlasku
Jari ottamassa timelapse-videota Kuusistonsalmen auringonlaskusta. © Jari Kouvo

Moni muukin kaarinalainen valokuvaaja on suosinut Kuusistonsalmen maisemia otoksissaan. Rakas Kaarina -valokuvakilpailussa tämä kävi selkeästi ilmi, sillä moni kisaan osallistuneista kuvista oli napattu Jarin lempikohteesta. 

Turun seudun parhaat paikat valokuvaukseen

Jos katsotaan vähän kauemmaksi Jarin omasta naapurustosta Kuusistosta, hänen suosikkipaikkoja kuvaamiseen ovat yleisesti korkeat mäet. Mäkien huipuilta on mahdollista ottaa näyttäviä maisema- ja kuukuvia, joita Jari erityisesti tykkää ottaa. 

“(Turun) kaupungissa hyviä kuvauspaikkoja ovat Samppalinnanmäki, Vartiovuorenmäki, Kakolanmäki, Korppolaismäki ja Juhannuskukkula. Hirvensalon laskettelurinteen päältä on mahtavat näkymät. Luolavuoren kukkulalla ja Kalmasvuorella olen palellut monia kertoja näpit jäässä turhaan, kun pilvet ovat peittäneet taivaan ratkaisevalla hetkellä”, Jari kertoo. 

Suurena loistava kuu Aurajoella
Jari on ikuistanut uskomattoman suurena loistavan kuun Aurajoen suulta. © Jari Kouvo

“Sitäkin sykähdyttävämmältä tuntuu, kun joskus kaikki onnistuu. Olen hakenut ja löytänytkin Turun seudulta muutamia tällaisia ainakin itselleni uusia korkeita kuvauspaikkoja. Viimeksi löytyi Hirvensalon puolelta Aurajokisuusta korkea kallio, josta näkee jokiuomaa pitkin syvälle kaupunkiin”, Jari kertoo.

Arkkitehtuuria Turussa.
Arkkitehtuuria Turussa. © Jari Kouvo

Turussa on paljon kuvaamisen arvoisia rakennuksia. Perinteiset kirkot, Turun linna, käsityöläismuseo ym.", Jari pohtii, "Aurajoki valaistuksineen ja keväisin kirsikkapuineen on myös hieno kuvauskohde vaikka melkein "puhkikuvattu" onkin. On mielenkiintoista hakea uusia kuvakulmia ja näkemyksiä näistä tutuista kohteista.” 

Turun Aurajoen ylittävä silta hohtaa punaisena.
Turun Aurajoen ylittävä silta hohtaa punaisena. © Jari Kouvo
Kirsikankukat Turun jokirannassa.
Kirsikankukat jokirannassa. © Jari Kouvo

Katariinanlaakson luontopolun varressa on syöttökivi, jossa oravat ja linnut viihtyvät. Ruissalossa Kuuvannokasta, Kansanpuistosta ja Kolkannokasta voi kuvata ohikulkevia ruotsinlaivoja. Oikeastaan kuvattavaa löytyy kaikkialta kun ympäristöä tarkkailee "sillä silmällä" ”, pohtii Jari.

Kevään suosikkikuva on otettu Hirvensalosta kohti keskustaa

Kysyimme Jarilta, mikä on hänen oma suosikkinsa tämän kevää kuvista. Jari valitsi Hirvensalon kalliolta poutapilvisenä päivänä 5.5.2020 otetun näyttävän kuvan. 

Näkymä Hirvensalon kallioilta.
Näkymä Hirvensalon kallioilta. © Jari Kouvo

“Tuonne mäelle palaan vielä useasti. Se paras kuvahan on vielä ottamatta”, Jari toteaa.

Millainen on sinun naapurustosi? 

Ota kuva omasta naapurustostasi ja jaa se muidenkin nähtäväksi. Lisää Instagramissa kuvasi yhteyteen hashtagit #kehunaapurustoasi ja asuinalueen nimi esim. #varissuo. Voit myös lähettää kuvasi sähköpostilla osoitteeseen info@cyf.fi. 

Koska valtaosa kivoista kevään ja kesän tapahtumista on peruttu, päätimme paikata asiaa edes hieman ja järjestämme eri naapurustoja esittelevät digitaaliset Naapurustoviikot kesäkuun 2020 alusta alkaen. Ihastuttavat kuvat eri naapurustoista pääsevät osallisiksi Naapurustoviikkoja, jolloin luvassa on mielenkiintoisia tarinoita, videoita ja upeita kuvia eri naapurustoista. 

Mukaan saattaa myös mahtua yllätyksellisiä tempauksia, kuten naapurustosuunnistus, jonka järjestämme eniten ääniä saavalla Turun suuralueella alkukesästä. Alueita äänestämään pääset tästä.

-Ninna

P.S. Voit tutustua tarkemmin Jari Kouvon naapurustoon eli Kuusistoon myös Know Your Hoodsin asuinaluesivulla tai voit kokeilla naapurustojen hakukonettamme ja testata, mikä alue sopii parhaiten juuri sinulle.

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)