Kemiönsaari

Merellistä elinvoimaa Kemiönsaaressa

Kemiönsaari on vilkas ja luova kohtaamispaikka, jossa tekemistä ja tapahtumia riittää vuoden ympäri. Samalla Saaristomeren ainutlaatuinen luonto on kaikkialla läsnä tarjoten uniikin ympäristön asumiseen saariston merellisissä kylissä ja keskuksissa. Tiesitkö, että Kemiönsaari täyttää vuonna 2025 peräti 700 vuotta?

Jouhevat kulkuyhteydet saaristosta mantereelle

Kemiönsaari on Saaristomeren ympäröimä, reilun 6600 asukkaan kunta Varsinais-Suomessa. Kemiönsaaren kunta koostuu jopa 3000:sta saaresta! Lukuisista saarista huolimatta alueelle on helppo kulkea mantereen isommista kaupungeista Turuntietä pitkin tai Strömman kanavan ja Kokkilan kautta. Esimerkiksi Turusta Kemiönsaareen kulkee kätevästi alle tunnissa, ja naapurikunta Salon keskustaan on matkaa alle 50 km. Helsingistä, Turusta ja Salosta on säännölliset bussiyhteydet Kemiönsaareen. Kemiön pääsaarelta pääsee kulkemaan kätevästi ulkosaaristoon ilmaisilla lauttayhteyksillä.

Kemiönsaaren 3000:sta saaresta 20 on pysyvästi asutettuja, joten muutosta haaveileville löytyy paljon erilaisia asumisvaihtoehtoja niin palveluiden välittömässä läheisyydessä kuin oman saaren rauhassa. Miltä esimerkiksi kuulostaisi arki Suomen yksissä eteläisimmissä asutuissa saarissa Hiittisissä tai Rosalassa? Kemiönsaarella on myös paljon erilaisia tonttivaihtoehtoja kodin rakentamista suunnitteleville, mutta myös lukuisia vuokra-asuntoja asumisen helppoutta arvostaville!

Monikielinen palveluiden ja kulttuurin kohtaamispaikka

Kemiönsaari tarjoaa asukkailleen laadukkaat peruspalvelut, ja kaksikielisessä kunnassa on monia kouluja ja päiväkoteja, joissa mahdollisuus saada opetusta niin suomeksi kuin ruotsiksi. Historian ja ympäröivän Saaristomeren kansallispuiston ansiosta Kemiönsaari houkuttelee joka vuosi myös matkailijoita, ja luonto, nähtävyydet sekä esimerkiksi Kasnäsin kylpylä tuovat väriä myös Kemiönsaaren pysyvien asukkaiden arkeen.

Yrittäjämyönteinen Kemiönsaari tarjoaa tontteja, tiloja ja toimintaa yrityksille ja esimerkiksi työtiloja luovan alan toimijoille. Kemiönsaari tunnetaankin yhteisöllisenä ja kulttuuririkkaana kohtaamispaikkana, jonka kulttuuritapahtumat houkuttelevat myös ulkomaisia vierailijoita. Erilaisia tapahtumia järjestetään kunnassa ympäri vuoden.

Tekemistä vaikka joka päivälle

Kemiönsaarella on ollut asutusta jo 1100-luvulta lähtien. Nykyiset kemiönsaarelaiset saavatkin elää arvokkaassa luonto- ja kulttuuriympäristössä, jonka historiasta kertovat esimerkiksi jatulintarhat, alueen lukuisat kirkot, Bengtskärin majakka ja Taalintehtaan idyllinen ruukkikylä. Arvokkaan kulttuurihistorian lisäksi asukkaat nauttivat upeasta saaristoluonnosta. Kemiönsaari onkin osa Saaristomeren kansallispuistoa, jonka uniikki luonto tarjoaa puitteet muun muassa patikointiin, melomiseen ja retkeilyyn.

Vaikka saaristo tarjoaakin asukkailleen rauhaa ja hiljaisuutta, tylsistymään on vaikeaa päästä. Kunta tarjoaa loistavat puitteet monenlaisiiin liikunta-aktiviteetteihin, ja erilaisia urheilukenttiä ja liikuntahalleja on kunnassa useita. Perinteisten liikuntalajien lisäksi Kemiönsaarella voi harrastaa muun muassa ratsastusta, tanssia, padelia, meripartiota ja golfia. Alueella on runsaasti aktiivisia yhdistyksiä, jotka järjestävät erilaista toimintaa kulttuuritapahtumista urheiluun. Yhdistystoiminta onkin hyvä tapa löytää oma sosiaalinen verkosto uudella asuinpaikkakunnalla!

Tutustu tarkemmin Kemiönsaareen kunnan omilla nettisivuilla.

2
8
Leaflet | ...