Nummi-Halinen - sekoitus opiskelijaelämää ja maaseutumaista tunnelmaa

Susanna | 6.7.2020

Kesä 2020 on erinomaista aikaa tutustua Turun yhdeksään suuralueeseen ja niiden monipuolisiin naapurustoihin. Nyt esittelyvuorossa on Nummi-Halinen, joka viehättää maaseutumaisella tunnelmallaan. Ei ole sattumaa, että reilu 20 000 turkulaista on valinnut alueen kodikseen! Blogin lopusta löytyvältä videolta voit katsoa alueen asukkaiden ajatuksia asuinpaikastaan.

Opiskelijaelämää parhaimmillaan

Turun kaupungista löytyy yhteensä 87 kaupunginosaa, jotka on jaettu sijainnin perusteella yhdeksään toiminnalliseen suuralueeseen. Turun suuralueista Nummi-Halisen tekee erityiseksi opiskelijaelämä, joka on keskittynyt erityisesti Ylioppilaskylään - tutummin Yo-kylään. Klikkaamalla alueiden nimiä, pääset tutustumaan niiden naapurustosivuihin täällä Know Your Hoodsissa.

Kansainvälinen Yo-kylä sijaitsee sopivan kävelymatkan päässä useimmista Turun korkeakouluista, mikä tekee siitä yhdessä kohtuuhintaisten asuntojen kanssa erinomaisen valinnan opiskelijan asuinpaikaksi. Lisäksi Halisissa sijaitseva Haliskylä on toinen alueen opiskelijakeskittymistä ja löytyypä pientalovaltaisesta Räntämäestäkin koteja opiskelijoille. Opiskelija-asunnoista vastaa Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS).

Taustalla Ylioppilaskylä betonikatloja ja etualalla värikkäitä kukkia.
Ylioppilaskylän pihoja värittävät istutukset. Vanhan rinnalle on rakentunut myös kiinnostavaa uutta arkkitehtuuria. © CYF

Äkkivilkaisulla Yo-kylä saattaa näyttää hieman rouhealta, mutta naapurusto on tutustumisen arvoinen. Vaikka omat opinnot olisivatkin jo takanapäin, Yo-kylästä löytyvä ulkokuntosali, Aurajoen varren lenkkipolut sekä Kylpylähotelli Caribia ovat mukavia kohteita lämpimänä kesäpäivänä. Kannattaa samalla tutustua uuteen ja kokeilevaan arkkitehtuuriin.

Seesteistä omakotielämää

Nummi-Halisissa on tunnelmallisia pientaloaluita, joista Nummi hurmaa perinteisillä puutaloillaan ja vieressä sijaitseva Itäharju seesteisillä, eri vuosikymmeniltä olevilla omakotitaloillaan ja niiden rehevillä pihoilla. Naapurustot sijaitsevat Itäharjun palvelukeskittymän kupeessa ja Kupittaalla sijaitsevat korkeakoulut ja työpaikat ovat vain kivenheiton päässä.

Värikkäistä puutaloja ja etualalla suloinen pieni koira.
Vanhan ajan tunnelmaa Nummessa © Instagram-tili kulttuuriketttu

Aurajoen toisella puolella sijaitseva Räntämäki on myös rauhallinen pientaloalue Halisten ja Vanhan Tampereentien palvelukeskittymän välissä. Alueen omakotitalot puutarhoineen houkuttelevat alueelle etenkin lapsiperheitä.

Kerrostaloja metsän reunalla ja pellon laidalla

Koillis-Turussa sijaitsevat Kohmon ja Kuralan lähiöt ovat rakentuneet rauhoittavan metsä- ja peltomaiseman äärelle. Alueella sijaitsee Kuralan kylämäki, joka on Turun kaupungin omistama museo- ja virkistysalue, jossa vaalitaan 1940- ja 50-luvun perinnemaisemaa ja elämäntapaa. Vaikka alueella eletäänkin pellon laidalla, on niistä hyvät bussiyhteydet keskustaan ja fillarillakin noin 5-6 kilometrin matka taittuu nopeasti.

Ilmakuva Kohmon vaaleista kerrostaloista ja niitä ympäröivästä metsästä.
Kohmon kerrostaloja rehevän metsikön ympäröimänä © CYF

Luonnon helmassa

Nummi-Halinen on oivallinen paikka nauttia luonnosta sekä mukaansatempaavista aktiviteeteista. Halisissa sijaitseva Halistenkoski tarjoaa mahdollisuuden hypätä kanootin kyytiin ja tutustua lähiseutuun veden ääreltä. Vaihtoehtona melonnalle on myös kalastus, joka on sallittua virkistysalueen ohjeiden mukaisesti. Lisäksi Nummesta löytyvä Kuuvuori pitkine portaineen on alueen asukkaiden suosiossa. Kurkkaa lisävinkkejä ulkoiluun esimerkiksi intohimoisen maastopyöräilijä Titan blogikirjoituksesta.

Halisten koski tyynenä kesäpäivänä.
Halisten maisemat ovat vailla vertaa. Ei olekaan ihme, että Aurajoen varren lenkkipoluilla on aina vastaantulijoita © CYF

Parhaiten Nummi-Halista osaavat kuitenkin kuvailla sen asukkaat, joiden ajatuksia olemmekin keränneet alla olevalle videolle:

Sinun tulee sallia markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.

Mitä muuta naapurustoviikoilla tapahtui?

EDIT 14.9.2020 Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestimme
kesän 2020 aikana 10 viikkoa kestävän Turun naapurustoviikot -tapahtumasarjan. Esittelimme Turun naapurustoja kuvien, videoiden ja asukkaiden tarinoiden avulla täällä blogissa sekä meidän Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Naapurustoviikkojen aikana olemme tutustuneet Nummi-Halisten lisäksi KeskustanHirvensalo-KakskerranSkanssi-UittamonVarissuo-Lausteen, Runosmäki-Raunistulan, Länsikeskuksen, Pansio-Jyrkkälän ja Maaria-Paattisten suuralueisiin.

Järjestimme myös kaksi naapurustosuunnistusta, joissa kaupunkilaiset
pääsivät tutustumaan paremmin omaan kotikaupunkiinsa. Turun naapurustosuunnistus sijoittui keskustan alueelle ja Turun naapurustosuunnistus osa 2 Länsikeskuksen alueelle. Seuraa Know Your Hoodsin Facebook- ja Instagram-sivuja saadaksesi tiedon tulevista suunnistuksista!

-Susanna & Jenna

P.S. Asutko itse jollakin Nummi-Halisten asuinalueella? Jaa kokemuksesi blogin kommenttiosiossa!

P.P.S. Voit myös testailla naapurustojen hakukonettamme. Mitä naapurustoa hakukone suositteli sinulle? :)


Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)