Katso upeat kuvat – valokuvakisan viikkovoittajat, osa 2

Susanna | 1.2.2020

Rakas Turku -valokuvakisa oli menestys! Saimme syksyn 2019 aikana upeita kisakuvia ympäriä Turun seutua. Kuvien kohteena oli niin historiallisia kohteita, arjen kohtaamisia kuin hetkiä luonnossa. Tässä postauksessa julkaisemme toisen erän viikkovoittajien näyttäviä kuvia.

Valokuvakisa toteutettiin Instassa ja Fb:ssä, järjestäjinä yhteistyössä naapurustojen hakukone Know Your Hoods ja kaupunkilehti Turkulainen. Lisäksi moni paikallinen yritys oli mukana mahdollistamassa kisan toteutuksen lahjoittamalla palkintoja kisan voittajille. Alkuvuodesta 2020 yleisö äänesti suosikkejaan finaalissa, joista valikoitui kolmen kärki. Lämmin kiitos kaikille kisaan osallistuneille ja yhteistyökumppaneille!

Valokuvakisaan sai osallistua Turun seudulta otetuilla kuvilla ja kisa oli käynnissä ajalla 21. – 8.31.1.2019. Jokaisella kisaviikolla oli oma teemansa ja valitsimme viikkovoittajan eniten tykkäyksiä saaneiden kuvien joukosta. Viime viikolla esittelimme ensimmäiset 9 viikkovoittajaa ja nyt on vuorossa seuraavat 8 voittanutta kuvaa.

Kisan parhaimmistoa

Vko 10. Lähiöelämää: Auringonlasku Runosmäessä

Auringonlaskun vaaleanpunaiseksi värjäämä taivas, jota vasten kohoaa kerrostalo ja puita Runosmäen asuinalueella Turussa.
© Noora Tamminen

10. kisaviikon teemana oli lähiöelämää, sillä halusimme ihmisten huomioivan myös usein arkiseksi mielletyn ympäristön mielenkiintoisia kohteita. Nooran voittajakuvassa auringonlasku on värjännyt runosmäkeläisen kerrostaloalueen satumaisilla sävyillä. Valitsimme voittajakuvan yhdessä lähiömaiseman tutkija Päivi Leinosen kanssa. Päivi kirjoitti myös blogiimme vinkkejä, miten katsoa lähiömaisemaa uusin silmin. Voittaja valittiin yhdessä Kisan voittaja palkittiin kahdella lounaalla Navetta Kortteliravintolaan.

Tutustu Turun Runosmäkeen, joka valittiin vuonna 2019 vuoden kaupunginosaksi!

Vko 11. Äänestä suosikkiasi: Hirvensalon värileikki

Ilmakuva suoraan ylhäältäpäin syksyisestä metsästä ja polusta Hirvensalon saarelta Turusta.
© @manuelseinphotography (Instagram-tili)

Seuraavalla kisaviikolla äänestettiin syksyn upeinta kuvaa. Ruska oli Turun seudulla upea ja varsinkin Instagram täyttyi syksyn väreistä. Kiinnostavassa voittajakuvassa Hirvensalon ruska on ikuistettu poikkeuksellisesta kuvakulmasta. Voittaja palkittiin lipuilla lahjakkaan Mieskuoro Eugan joulukonserttiin. Arvoimme myös äänestäneiden kesken 2 lippua Kino Dianaan.

Tutustu tarkemmin merelliseen Hirvensaloon.

Vko 12. Kulttuuria ja historiaa: Kauppatori uudistuu

Harmaaksi muokattu kuva Turun torin remontista ja Börs hotellista, joka on puoliksi purettu.
© @urbanculturepictures (Instagram-tili)

Viikon teema oli kulttuuria ja historiaa. Saimme kiinnostavia kuvia ympäri Turkua, ja voittajaksi nousi vahva ja ajankohtainen kuva Turun Kauppatorilta. Turun keskusta uudistuu vauhdilla ja jotta kaikki vanha ei jää uuden jalkoihin, on Kauppatorilta kerätty arkeologisin kaivauksin vanhaa historiaa talteen. Viikkopalkintona oli mahtava viikonlopun aamiainen kahdelle Cafe Victorissa.

Turun kauppatorin löydät keskustasta tois pual jokke.

Vko 13. Valojen Turku: Myöhässä

Pitkällä valotusajalla otettu kuva Fölin linja-autosta ja vanhoista rakennuksista Turun keskustassa illalla.
© Juan Nieto

Marraskuun puolivälissä oli jo ruskan värit menetetty, joten kisaviikon teemana oli Valojen Turku. Viikon voitti kekseliäs kuva kaupungin valoista. Mysteeriksi jäi, ehtikö Juan lopulta bussiin? Voittaja palkittiin kahdella lipulla Cantus Mercurialis -kuoron tunnelmalliseen joulukonserttiin.

Kuva on napattu Turun Itäisestä keskustasta, jonka kautta moni Föli-busseista kulkee.

Vko 14. Talven ensimerkit: Pitkospuilla

Pitkospuut kulkee läpi usvaisen Pomponrahkan suon Turun pohjoisosissa.
© Jyri Aerikkala

Viikon teemana oli talven ensimerkit, mutta marraskuinen harmaus piti sinnikkäästi pintansa. Kuvausviikko olikin kisan haastavin, sillä näimme kyseisen viikon aikana kaikki mahdolliset harmaan sävyt. Haastava keli ei kuitenkaan pidetellyt taitavia kuvaajia ja viikon voittaja otti upean, jopa hieman mystisen, kuvan Pomponrahkalta. Kuvan tunnelma muistuttaa, että joskus se harmainkin hetki voi olla kaunis ja levollinen ja tarjota toivotun pakopaikan arjesta. Jyri palkittiin iltapäivän teehetkellä Cafe Qwenselissä.

Valtakunnalliseen soiden suojeluohjelmaan kuuluva Pomponrahka sijaitsee Turun lentokentän eteläpuolella Pohjoisen haja-asutusalueen tuntumassa.

Vko 15. Vinkkejä jouluun: Lumen taikaa

Luminen metsä ja kameran linssiin heijastuva aurinko Ilpoisten asuinalueella Turussa.
© Anne Cederlöf

Marraskuu otti meillä vähän koville, joten pyysimme vinkkejä joulutunnelman nostattamiseen. Viikon voittaja Anne oli liikkeellä juuri oikealla hetkellä, kun talvi käväisi kahden päivän ajan Turussa. Voittaja ikuisti talvisen lumen taikaa Ilpoisissa ja vinkkasi nauttimaan luonnon rauhasta jouluherkuttelujen välissä. Voittaja palkittiin jouluisella Kosken leipomon glögikakulla.

Kuvan maisemaa voi ihastella Ilpoisissa.

Vko 16. Juhlamielellä: Suomen kaunein kuusi

Turun Tuomiokirkko ja sen edessä valoin koristeltu joulukuusi tummaa yötaivasta vasten.
© Sonja Laiho

16. kisaviikon teema oli joulun lähestyessä juhlamielellä. Perinteisesti Turku ja Tampere kisaavat vuosittain Suomen kauneimman joulukuusen tittelistä, mutta ainakin meidän mielestämme kuvan kuusi on Suomen kaunein. Ja onhan myös taustalla kohoava Turun tuomiokirkko aina yhtä pysäyttävä. Sonja palkittiin juhlapukeutumisen asiantuntija Manschett - Miehen tyylimaailman 50 euron lahjakortilla.

Turun tuomiokirkko sijaitsee etenkin opiskelijoiden suosiossa olevassa Itäisessä keskustassa.

Vko 17. Äänestä suosikkiasi: Talven ihmemaa

Turun Kuralan laitumelta talvinen kuva, jossa laitumen aita kulkee kuvan poikki, etualalla on puu lumisine oksineen ja kaukana kohoaa metsä.
© Anna Honkonen

Viimeisellä Rakas Turku -kisan viikolla lukijat saivat äänestää suosikkiaan alkutalven parhaimpien kuvien joukosta. Äänestäjät kaipasivat selvästi lunta ja kisaviikon voittajaksi ylsi Anna kauniilla ja talvisella kuvallaan Turun Kuralasta. Voittaja sai palkinnoksi lahjakortin herkkujen äärelle Gaggui Kaffelaan. Myös äänestäjien kesken arvottiin Gagguin lahjakortti.

Käy tutustumassa Kurala-Kohmon asuinalueeseen, jossa sijaitsee myös suosittu kulttuurivirkistysalue Kuralan Kylämäki.

Mikä on oma suosikkisi?

Mikä kuvista sai hyvälle tuulelle? Jätä kommenttisi ja keskustele kuvista blogin kommenttiosiossa. Vilkaise myös, miltä näyttävät viime viikolla julkaistut aiemmat viikkovoittajat ja finaalin voittajat.

- Susanna

Seuraa Facebook– ja Instagram-sivujamme ja kuulet ensimmäisenä 5.2. alkavasta kuvakisasta. Tsekkaa myös naapurustojen hakukoneemme ja tee löytöjä.

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)