Turku

Tervetuloa Turkuun!

Turussa asuu yli 200 000 ihmistä ja kaupunki houkuttelee jatkuvasti uusia asukkaita. Turku on virallisesti kaksikielinen kaupunki, ja sen asukkaista noin 5 prosenttia puhuu äidinkielenään ruotsia. Turku on pääkaupunkiseudun ohella yksi Suomen monikulttuurisimmista alueista.

Turku oli myös autonomisen Suomen ensimmäinen virallinen pääkaupunki 3 vuoden ajan. Tosin ennen Suomen autonomiaa Turku on toiminut pitkään Ruotsin itäisen osan epävirallisena pääkaupunkina. Käy kurkkaamassa, missä kaikessa Turku oli Suomen ensimmäinen Turun kaupungin sivulta.

Muun muassa vahvan meriteollisuus-, lääke-, bio- ja ICT-toimialojen lisäksi Turussa ja lähialueilla on kilpailukykyisiä yrityksiä monella eri sektorilla. Turussa tuetaan monipuolisesti myös alkuvaiheen yrityksiä. Alueella on lisäksi vahva opiskelu- ja tutkimusperinne, sillä kaupungissa opiskelee vuosittain lähes 40 000 korkeakouluopiskelijaa kuudessa eri korkeakoulussa. Jopa 99 prosenttia opiskelijoista suosittelee Turkua opiskelukaupungiksi (Opiskelijakaupunki Turku -kysely 2018)!

Turussa on korkeakouluopintojen lisäksi kattavat päivähoito, perus- ja toisen asteen koulutusmahdollisuudet. Kaupungin kouluissa on useita erikoisluokkia ja myös ruotsinkielinen perusopetus. Kaupungissa on lisäksi monipuoliset terveys- ja sosiaalipalvelut ja yliopistollinen keskussairaala TYKS.

Historiallinen kaupunki uudistuu

Turku uudistuu vauhdilla. Tämän hetken suuria hankkeita ovat Elämyskeskuksen rakentaminen ratapiha-alueelle Logomon tapahtumakeskuksen viereen, Tiedepuiston kärkihanke Kupittaan alueella ja Skanssin uuden kaupunginosan toteuttaminen. Turun uudistetun Kauppatorin avajaisia vietettiin vuonna 2022.

Myös monella asuinalueella toteutetaan erilaisia lähiöparannusprojekteja. Turkuseura on aktiivinen alueen toimija, joka osallistuu ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja kehityshankkeisiin. Turkuseuraan kuuluu useiden eri kaupunginosien asukasyhdistyksiä.

Liikenneratkaisujen yhteydessä keskustellaan erityisesti raitiotien tai superbussiverkoston perustamisesta sekä Tunnin junasta Helsinkiin. Turussa ja sen ympäryskunnissa toimii kattava julkisen liikenteen verkosto Föli. Turku kannustaa aktiivisesti kevyen liikenteen käyttöön. Turussa on lisäksi lentokenttä, laivayhteydet Maarianhaminaan ja Tukholmaan sekä kolme rautatieasemaa (Turun päärautatieasema, Kupittaa ja Turun Satama).

Asuisitko sinä mieluiten Aurajoen rannalla jokilaivojen läheisyydessä vai lähellä luontoa lyhyen matkan päässä keskustan palveluista? Löydä omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva asuinalue hakukoneemme avulla.

Kirjoituksia kunnasta

Kunnan asuinalueet

Jyrkkälä

Halinen

Hirvensalo

Huhkola

Ilpoinen - Peltola

Iso-Heikkilä

Itäharju

Itäinen keskusta

Jäkärlä

Kaerla

Kastu

Katariina

Keskusta - tois pual jokke

Keskusta - täl pual jokke

Koivula - Harittu

Korppolaismäki

Kupittaa

Kurala - Kohmo

Kurjenmäki - Mäntymäki

Kähäri

Kärsämäki

Lauste

Linnanfältti

Luolavuori

Majakkaranta

Martti

Moisio

Mälikkälä

Nummi

Paattinen

Pahaniemi - Artukainen

Pansio - Perno

Pitkämäki - Ruohonpää

Pohjoinen haja-asutusalue

Pohjola

Port Arthur

Pääskyvuori

Raunistula

Ruissalo

Runosmäki

Räntämäki

Satama

Satava - Kakskerta

Skanssi

Telakkaranta

Teräsrautela

Uittamo

Vaala

Varissuo

Vasaramäki

Vähäheikkilä - Puistomäki

Vätti

Yli-Maaria

Ylioppilaskylä

Leaflet | ...